Quantcast
Κουντουρά: Στόχος μας ο τουρισμός των 365 ημερών για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κουντουρά: Στόχος μας ο τουρισμός των 365 ημερών για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

«Στόχος και όραμά μας είναι 365 ημέρες τον χρόνο τουρισμό στην Ελλάδα», τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στην «ΑΥΓΗ» της Κυριακής.

Αναφέρει ότι προς αυτήν την κατεύθυνση «σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε την εθνική τουριστική πολιτική μας σε ορίζοντα τετραετίας με πέντε στρατηγικούς άξονες, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα νέων ξένων αγορών, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την ανάπτυξη θεματικών τουριστικών προϊόντων και την προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων».

Σύμφωνα με την υπουργό, το “κλειδί” της εντεινόμενης προσέλκυσης επισκεπτών στη χώρα μας, η οποία για το τρέχον έτος μεταφράζεται σε θεαματική αύξηση αφίξεων και εσόδων, είναι οι συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Τουρισμού με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα που δραστηριοποιείται στους εμπλεκόμενους κλάδους.

Επισημαίνει τα στοιχεία: «To 2015 είχαμε ρεκόρ 26 εκατομμυρίων διεθνών αφίξεων και το 2016 νέο ρεκόρ 28 εκατομμυρίων. Ο ελληνικός τουρισμός κατέγραψε ρυθμούς ανάπτυξης 7% ετησίως, διπλάσιους του μέσου όρου του παγκόσμιου τουρισμού, που είναι 3%-4%».

Αναφέρεται στη βελτίωση της συνδεσιμότητας της Ελλάδας, που για το 2017 σημαίνει 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος, δηλώνει η κ. Κουντουρά, ήταν οι καλύτεροι μήνες όλων των εποχών και σημειώνει: «Προωθήσαμε νέους ελληνικούς προορισμούς για να διαχυθεί το οικονομικό όφελος σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Αναδείξαμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κεφάλαιο αναξιοποίητο στο παρελθόν, και τις ενισχύσαμε με θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών όλο τον χρόνο. Ανοίξαμε δυναμικές αγορές, όπως η Μέση Ανατολή, η Κίνα, η Νότια Κορέα, ενισχύσαμε την Αμερική, τον Καναδά και τη Ρωσία και είχαμε διψήφια αύξηση από όλες αυτές τις αγορές και αύξηση 10% του τουρισμού υψηλού επιπέδου».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.