Quantcast
Βόζεμπεργκ: Καλό είναι για τη χώρα μας ότι έκλεισε η αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Βόζεμπεργκ: Καλό είναι για τη χώρα μας ότι έκλεισε η αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Επικοινωνιακό κάλεσμα που “ούτε ειλικρινές είναι ούτε στοχεύει σε πραγματικές συναινέσεις” χαρακτήρισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, την πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διάλογο, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Όταν εμείς χρειάστηκε πραγματικά να βάλουμε πλάτη, τη βάλαμε και με πολιτικό κόστος, το καλοκαίρι του 2015, όταν η χώρα πήγαινε στα βράχια. Ο πρωθυπουργός απλώς, επικοινωνιακά, προσπαθεί να αμβλύνει τις πραγματικά επώδυνες συνέπειες της καθυστέρησης του κλεισίματος της αξιολόγησης, βγαίνοντας επικοινωνιακά με ένα κάλεσμα, το οποίο όμως ούτε ειλικρινές είναι ούτε στοχεύει σε πραγματικές συναινέσεις” ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ.

“Το να καλείς σε διάλογο τους αντιπάλους σου, βάζοντας στο τραπέζι ύβρεις και αντιπαραθέσεις αντί να βάζεις συγκλίνοντα προγράμματα, τότε μιλάς μόνο με επικοινωνία και εμπαίζεις τον ελληνικό λαό. Εγώ είμαι υπέρ των συναινέσεων, αλλά αυτό δεν το βλέπουμε αυτή τη στιγμή ως μια ειλικρινή πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης” επισήμανε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Κληθείσα να σχολιάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης, η κ. Βόζεμπεργκ σημείωσε: “Καλό είναι για τη χώρα μας ότι έκλεισε η αξιολόγηση. Από εκεί και πέρα, όμως, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν, την ποσοτική χαλάρωση δεν την κερδίσαμε, τη σαφήνεια ως προς το χρέος δεν το κερδίσαμε, μέτρα πολύ επώδυνα για τον ελληνικό λαό πάρθηκαν από την καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης”.

Ερωτηθείσα εάν έχει ευθύνη και η πλευρά των δανειστών, η κ. Βόζεμπεργκ απάντησε πως «αναμφίβολα έχει», όμως ήταν η ίδια η κυβέρνηση που επέλεξε τη χρονική στιγμή των διαπραγματεύσεων, “γνωρίζοντας a priori ότι η διγλωσσία εδώ θα αποδειχθεί με τον χειρότερο τρόπο σε βάρος της χώρας μας”.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε

size=”3″ face=”Courier New”>: “Εμείς τις ζητάμε με το περιεχόμενο της ανάγκης να υπάρξει πολιτική αλλαγή και όχι να γίνουν εκλογές γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει έλλειψη από αξιώματα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.