Quantcast
Σταθάκης: Μόνη λύση είναι η μονιμότητα για τους συμβασιούχους - Αισιοδοξία για ΔΕΣΦΑ - enikonomia.gr
share

Σταθάκης: Μόνη λύση είναι η μονιμότητα για τους συμβασιούχους – Αισιοδοξία για ΔΕΣΦΑ

δημοσιεύτηκε:

«Η πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα. Οι συμβασιούχοι παίρνουν τα μάξιμουμ δυνατόν κριτήρια μοριοδότησης» σημείωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε πως μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός θα παραμείνουν στις δουλειές τους. Όπου υπάρχουν συμβασιούχοι, εξήγησε, η μοναδική λύση είναι να προκηρυχθούν διαγωνισμοί.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε πως έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, καθώς ολοκληρώθηκε ο εθνικός σχεδιασμός με βάση τον ευρωπαϊκό στόχο για 50% ανακύκλωση στην πηγή και 50% διαχείριση. Συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι για τα 12 από τα 13 περιφερειακά σχέδια ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και προχωρούν ενώ έχουν γίνει μεγάλα βήματα και για τα στερεά απόβλητα.


Αισιοδοξία για ΔΕΣΦΑ

Αισιόδοξος ότι θα «υπάρξουν καλά αποτελέσματα και στο οικονομικό πεδίο, καθώς ο ανταγωνισμός θα ανεβάσει το τίμημα» για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ δήλωσε επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ανέφερε ότι με τον νέο διαγωνισμό θεραπεύονται τα προβλήματα που είχε θέσει η ΕΕ για τον προηγούμενο, με τον οποίο είχε κατακυρωθεί στους Αζέρους. Προκρίθηκε, όπως είπε, η λύση να δραστηριοποιείται ο πλειοδότης στην ΕΕ ή να έχει συμμετοχή ευρωπαϊκός εταίρος στο σχήμα, εφόσον η εταιρεία προέρχεται από τρίτη χώρα.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.