Quantcast
Γωεργαντάς: Δώσαμε τα πάντα και πήραμε υποσχέσεις πάλι - enikonomia.gr
share

Γωεργαντάς: Δώσαμε τα πάντα και πήραμε υποσχέσεις πάλι

δημοσιεύτηκε:

“Δώσαμε τα πάντα και πήραμε υποσχέσεις πάλι” δήλωσε ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

“Φοβάμαι ότι δεν είναι θετικό το πρόσημο (της συμφωνίας). Τα θετικά που είχαμε να περιμένουμε από μια αξιολόγηση δεν τα βλέπω, ούτε ποσοτική χαλάρωση έχουμε πάρει, ούτε συγκεκριμένη δέσμευση για απομείωση του χρέους. Δεν είναι δεσμεύσεις αυτές που μπορεί πάνω σ’ αυτές να στηριχθεί η οικονομία. Αυτή τη στιγμή το μόνο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί η οικονομία είναι ότι στην επόμενη μέρα θα υπάρξει ένας Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν. Όλα ειναι θολά, όλα είναι αόριστα, η οικονομική σταθερότητα δεν προκύπτει από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δώσαμε τα πάντα και πήραμε υποσχέσεις πάλι” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πως δεν βλέπει “αυτόν τον αέρα της ανάπτυξης που η κυβέρνηση διαλαλεί αριστερά και δεξιά, δεν τον βλέπει κανένας άλλος” και τόνισε πως “το θέμα ειναι ότι πρέπει να υπάρχει μια ηγεσία η οποία να καθοδηγεί σωστά τον ελληνικό λαό, να έχει προγραμματισμό, ένα ξεκάθαρο λόγο να μην λαϊκίζει”.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι “η ΝΔ στηρίζει την προοπτική της χώρας για επενδύσεις, για προσέλκυση επενδυτών, λέει στους επενδυτές ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και πρέπει να έρχονται στη χώρα και να επενδύουν και πρέπει να θυμηθούμε τις φωνές του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικά χρόνια, οι οποίοι έλεγαν ότι όποια επένδυση γίνει, όποια υπογραφή μπει δεν θα αναγνωριστεί από την επόμενη κυβέρνηση και κυνηγούσε τις όποιες επενδύσεις σήμερα προσπαθεί να τις αναπτύξει και να τις ιδιοποιηθεί”.

“Ξεχνάμε τι έκανε αυτή η παράταξη, η ΝΔ, ενώ δεν το όφειλε, το καλοκαίρι 2015; Αυτή τη στιγμή υπάρχει η χώρα έτσι όπως τη βλέπουμε, με τις ελπίδες να προχωρήσει να αναταχθεί η οικονομία και να κρατηθεί στον πυρήνα της Ευρώπης χάρη στην προσπάθεια χάρη στην επιλογή την υπεύθυνη των βουλευτών της ΝΔ να στηρίξουν, όταν ο μισός ΣΥΡΙΖΑ είχε φύγει, να στηρίξουν την επιλογή της Ελλάδας να μείνει πραγματικά στον ευρωπαϊκό πυρήνα” τόνισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.