Quantcast
Τσιάρας: Βυθιζόμαστε σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση με επιπλέον μέτρα - enikonomia.gr
share

Τσιάρας: Βυθιζόμαστε σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση με επιπλέον μέτρα

δημοσιεύτηκε:

Η ΝΔ ζητάει να γίνουν εκλογές γιατί «βυθιζόμαστε σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση με επιπλέον μέτρα τα οποία φορτώνονται στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

«Οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το πόσο ορθό ήταν να ζητάει εκλογές εδώ και τόσο καιρό η ΝΔ», είπε ο κ. Τσιάρας και έκανε λόγο για σοβαρή αδυναμία της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα σε έναν πραγματικό δρόμο ανάπτυξης.

Η “συνταγή” για την ανάπτυξη είναι μία, είπε ο κ. Τσιάρας : «Θέλει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο επίπεδο του κράτους, θέλει στήριξη των επενδύσεων της επιχειρηματικότητας για να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη. Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης δεν πρόκειται να σπάσει, αν δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη μέσω της άνθισης του ιδιωτικού τομέα, μέσω της προσέλκυσης των επενδύσεων. Μόνο με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, εκατοντάδων χιλιάδων πραγματικών θέσεων εργασίας θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης (…) Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον αξιοπιστίας, ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης για όλους τους επενδυτές οι οποίοι θέλουν να έθρουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα δημιουργώντας αυτή την προοπτική ανάπτυξης που θα φέρει την επόμενη μέρα».

Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι «η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα εξεταστικής επιτροπής για όλα αυτά τα οποία συνέβησαν, όχι μόνο για το Noor 1, το οποίο προφανώς τυγχάνει αυτή τη στιγμή δικαστικής αναζήτησης και δικαστικής συνέχειας ως ένα ζήτημα το οποίο είναι ένα ποινικό ζήτημα για τη χώρα (…)». Πρόσθεσε ότι, «όλες οι υποθέσεις για τις οποίες συνέστησε εξεταστική επιτροπή η κυβέρνηση μέχρι σήμερα ήταν σε συνέχεια δικαστικής διερεύνησης, άρα αυτή είναι μία έωλη δικαιολογία η οποία δεν στέκει πουθενά και έρχεται να προστεθεί σε μια προηγούμενη συμπεριφορά της κυβέρνησης όταν αρνήθηκε εξεταστική επιτροπή για το α’ εξάμηνο του 2015 (…) η Ελλάδα προφανώς δεν βρίσκεται εδώ από τύχη, είτε λόγω των κακών δανειστών (…) Ζητάμε εξεταστική επιτροπή και εδώ βρισκόμαστε μπροστά στις ευθύνες και την αλήθεια που πρέπει να δούμε ποιος τελικά θα την αναδείξει και ποιος θα την κρύψει κάτω από το ”χαλί”. Η υποκριτική στάση της κυβέρνησης πρέπει να τελειώσει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.