Quantcast
Τι ανέφερε ο Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση Παπαντωνίου - enikonomia.gr
share

Τι ανέφερε ο Παναγιωτόπουλος για την υπόθεση Παπαντωνίου

δημοσιεύτηκε:

«Θα περιμένουμε τη συνέχεια από τη Δικαιοσύνη», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», κληθείς να σχολιάσει την παραπομπή στην τακτική Δικαιοσύνη του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες που αποφάσισε η Ολομέλεια, μετά από μυστική ψηφοφορία.

«Ήταν μία επόμενη εξέλιξη, απλά η Επιτροπή αυτή που έγινε (η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης) και απασχολήθηκε για τρεις μήνες περίπου, θεωρώ ότι λίγο ήταν μία επιλογή εντυπωσιασμών. (Η επιτροπή) διαπίστωσε απλά ότι συνέβησαν όλα αυτά, ότι υπήρχαν κάποιες ενδείξεις, αυτός ήταν ο σκοπός, να διαπιστωθεί ότι υπάρχουν καποιες ενδείξεις και το έστειλε πίσω στη Δικαιοσύνη απ’ όπου ήρθε. Θα περιμένουμε τη συνέχεια από τη Δικαιοσύνη. Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και σε ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της οικονομίας, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Όπως σημείωσε, «η ανάπτυξη -σύμφωνα με τις εξαγγελίες των κυβερνώντων- έπρεπε να είχε έρθει, θα ξεκινούσε πέρυσι το Πάσχα. Το ότι άργησε τόσο πολύ και ακόμα έρχεται, οφείλεται στις παλινωδίες και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ενδιαφέρον ξένων επενδυτών να τοποθετηθούν στην Ελλάδα, όμως, ανασταλτικοί παράγοντες που δεν επιτρέπουν μία τέτοια εξέλιξη είναι -μεταξύ άλλων- «η καθυστέρηση της αξιολόγησης, όπως και η γενικότερη αβεβαιότητα για το τι γίνεται και άλλα ζητήματα διοικητικής και δικαστικής ακόμα δυσλειτουργίας, γιατί η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης είναι ανασταλτικός παράγοντας».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως «το Δημόσιο χρειάζεται προσωπικό σε διάφορα σημεία “κλειδί”. Χρειάζεται προσωπικό στην Υγεία, χρειάζεται προσωπικό στη Δικαιοσύνη, ενδεχομένως δεν χρειάζεται προσωπικό σε άλλους τομείς και άλλους φορείς, στους οποίους η κυβέρνηση “κατασκευάζει” σε κάθε νομοσχέδιο που περνάει κυριολεκτικά κάποιες προσλήψεις κάποιου προσωπικού από την “πίσω πόρτα”, μάλιστα όχι με τον τρόπο της σύμβασης αορίστου χρόνου για μόνιμο προσωπικό, αλλά σύμβασης ορισμένου χρόνου για διάφορους το πιο συμβολικό παράδειγμα ήταν η αποκατάσταση ή αμοιβή των καθαριστριών που έγιναν σύμβολο του αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσληψη στο Δημόσιο μετά από μερικούς μήνες προωθήθηκαν σε γραμματείες δικαστηρίων (…) είναι ένα στρεβλό παράδειγμα πρόσληψης στον δημόσιο τομέα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.