Quantcast
Αμφισβητεί η ΚΕΔΕ τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία 1.800 παιδικών σταθμών - enikonomia.gr
share

Αμφισβητεί η ΚΕΔΕ τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία 1.800 παιδικών σταθμών

δημοσιεύτηκε:

Έλλειμμα σεβασμού στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης «που στήριξε και στηρίζει την κοινωνία στα δύσκολα», καταλογίζει στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Με αφορμή σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «εγκαλεί ψευδώς τους δημάρχους, γιατί δεν ιδρύουν όπως ισχυρίζεται, νέους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς», δεδομένου ότι η κυβέρνηση μείωσε ακόμη περισσότερους τους πόρους τους και οι δήμοι είναι αποκλεισμένοι από τα χρήματα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ.

Aκόμη επισημαίνει ότι δεκάδες δήμοι έχουν καταθέσει ώριμες μελέτες προς τις Περιφέρειες για την κατασκευή νέων παιδικών σταθμών, χωρίς αυτές ακόμη να έχουν εγκριθεί. Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό σχεδιασμό στον οποίο αναφέρθηκε η υπουργός, για κατασκευή 1.800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών το 2019 «στερείται σοβαρότητας κι ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας της» σημειώνει η ΚΕΔΕ και καλεί την κ. Φωτίου να απαντήσει «ποιο υπουργείο ή ποια υπηρεσία έχει καταρτίσει αυτό τον σχεδιασμό των 1.800 νέων παιδικών σταθμών, σε ποιες περιοχές θα κατασκευαστούν-ιδρυθούν οι σταθμοί αυτοί, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής τους (εφόσον πρόκειται για νέα κτίρια), ποιο είναι το κόστος ίδρυσης-κατασκευής τους, ποιο είναι το κόστος του εξοπλισμού τους και από ποιο κονδύλι θα χρηματοδοτηθεί αυτή η παρέμβαση».

Επίσης, η ΚΕΔΕ ρωτά «πώς θα στελεχωθούν και πώς θα λειτουργήσουν οι 1.800 νέοι παιδικοί σταθμοί, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι στο νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε πριν από μερικές ημέρες από την κυβερνητική πλειοψηφία, υπάρχουν σαφείς δεσμεύσεις ως προς τον αριθμό των νέων προσλήψεων στους δήμους, με ποιους αυτοδιοικητικούς φορείς έχει συνεργαστεί, αν έχει συνεργαστεί, για την κατάρτιση αυτού του σχεδιασμού» και τέλος «γιατί αναφέρει ως έτος εφαρμογής αυτού του σχεδιασμού το 2019 και το 2020, κι όχι το 2017 και το 2018. Η ίδια ισχυρίζεται ότι γνωρίζει το πρόβλημα. Αφού το γνωρίζει, γιατί καθυστερεί τη λύση; Μήπως το μυστικό είναι ότι το 2019 και το 2020, είναι χρονιές που είναι πολύ πιθανόν στη χώρα να έχει υπάρξει κυβερνητική αλλαγή; Και υπόσχεται πράγματα που γνωρίζει καλά ότι δεν θα χρειαστεί να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση;».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.