Quantcast
Φορτσάκης: Μετρημένες και ρεαλιστικές οι προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία - enikonomia.gr
share

Φορτσάκης: Μετρημένες και ρεαλιστικές οι προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία

δημοσιεύτηκε:

«Όλες οι προτάσεις της ΝΔ για την οικονομία είναι μετρημένες και ρεαλιστικές», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής τομέαρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Φορτσάκης, και προσθέτει: «Εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο γενναίων διαρθρωτικών αλλαγών για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της οικονομίας μας γιατί χωρίς νέο πλούτο δεν θα ξεφύγουμε από τη σημερινή μιζέρια μας».

Για τη συμφωνία στο Eurogroup δηλώνει ότι «μόνο αοριστόλογες υποσχέσεις λάβαμε για το χρέος», ενώ ο κ. Ντράγκι «έκλεισε και το δρόμο της ποσοτικής χαλάρωσης». Επιπλέον επικρίνει την κυβέρνηση για «υπερφορολόγηση και υπερασφαλιστικές εισφορές», που πνίγουν την οικονομία, ενώ «η υποχρέωση υπερβολικών δημοσιονομικών πλεονασμάτων σκοτώνει τις προοπτικές». «Δεν φτάνει που η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να ενισχύσει τις επενδύσεις, κάνει και ό,τι μπορεί για να τις εμποδίσει», προσθέτει.

Επιμένει στην ανάγκη σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Noor-1, ενώ τοποθετείται ως πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην τομεάρχης Παιδείας και για νομοσχέδιο Γαβρόγλου για τα ΑΕΙ. «Πρόκειται για μια αποκρουστική αντιμεταρρύθμιση» λέει, η οποία «αν υλοποιηθεί, θα φέρει τα πανεπιστήμιά μας πολύ πίσω, σε σκοτεινές εποχές».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.