Quantcast
Βαλαβάνη σε εφοριακούς: Διατηρείται η αυτοτέλεια της ΓΓΔΕ - enikonomia.gr
share

Βαλαβάνη σε εφοριακούς: Διατηρείται η αυτοτέλεια της ΓΓΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Στον «πάγο» έβαλε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη τα μισθολογικά αιτήματα των εφοριακών σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ -ΔΟΥ), ενώ ξεκαθάρισε πως προς το παρόν θα διατηρηθεί η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της ΓΓΔΕ,μετά το σχετικό θόρυβο που δημιουργήθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Τετάρτη η ΠΟΕ –ΔΟΥ η κ. Βαλαβάνη δεσμεύτηκε πως δε θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις στο βασικό μισθό των εφοριακών, ξεκαθάρισε ωστόσο πως το αίτημα τους για ειδικό μισθολόγιο στα πρότυπα των ευρωπαίων συναδέλφων τους είναι «αδύνατο» να ικανοποιηθεί υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες.

Για το αίτημα «ξεπαγώματος» του βαθμολογίου, επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθός και βελτίωσης του υπάρχοντος καθεστώτος για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης για την εκτέλεση της υπηρεσίας η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι αδύνατον να γίνει κάτι από αυτά εντός του 2015, αλλά και πως δεν μπορεί να δεσμευτεί σήμερα για το 2016, το 2017 και το 2018.

Για την άρση της «τριχοτόμησης» του υπουργείου Οικονομικών και την ενοποίηση όλου του υπουργείου υπό ενιαία διεύθυνση η κ. Βαλαβάνη δήλωσε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι ενιαία ΓΓΔΕ, δεν μπορεί όμως να γίνει αυτό τώρα γιατί αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η διατήρηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της ΓΓΔΕ. Όπως εξήγησε η ενοποίηση θα θεωρηθεί «μονομερής ενέργεια» στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης και ως εκ τούτου με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο προληπτικός έλεγχος μένει στη ΓΓΔΕ.

Σχετικά με την ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, την ενίσχυση των ΔΟΥ και των λοιπών υπηρεσιών του υπουργείου που αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό η αναπληρώτρια υπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε προσλήψεις εφοριακών προς τα τέλη του τρέχοντος έτους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.