Quantcast
Παππάς στον Realfm 97,8: Σε κοινωνικές δράσεις τα ποσά από τον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες - enikonomia.gr
share

Παππάς στον Realfm 97,8: Σε κοινωνικές δράσεις τα ποσά από τον νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

δημοσιεύτηκε:

“Είναι δεδομένη η δέσμευσή μας, τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες να διοχετευθούν σε πάρα πολύ συγκεκριμένες δράσεις κοινωνικών προτεραιοτήτων, όπως οι παιδικοί σταθμοί και τα νοσοκομεία” επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Σχετικά με την απόφαση του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς επεσήμανε: “Εμείς είχαμε πει ότι πρέπει πρώτα να δοθούν τέσσερις άδειες για κανάλια γενικού περιεχομένου ούτως ώστε όταν ολοκληρωθεί ο χάρτης συχνοτήτων και η διαπραγμάτευση για την κατανομή των συχνοτήτων με τις γειτονικές χώρες να δούμε τι περισσεύει από το φάσμα και να δοθούν και θεματικές άδειες. Δεν υπήρξε αυτή η αλληλουχία προτεραιοτήτων στην απόφαση του ΕΣΡ”.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικές τόνισε ωστόσο ότι “υπήρξε μια εκκωφαντική παραδοχή της θέσης ότι το φάσμα είναι πεπερασμένο”.

“Είναι προφανές ότι με τον αριθμό εφτά, χώρος για θεματικές άδειες μετά, είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί” πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι “είναι η πρώτη απόφαση που έχει πολλά συσσωρευμένα θετικά στοιχεία”.

“To αφήγημα είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Και δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει και ομαλή χρηματοδότηση, με ένα μείγμα δημόσιας και ιδιωτικής δανειοδότησης, το οποίο δεν θα βάζει εμπόδια στην αναπτυξιακή δυναμική η οποία αυτή τη στιγμή καταγράφεται στην πλειονότητα των μακροοικονομικών δεικτών και η οικοδόμηση μηχανισμών που αναδιανέμουν τον πλούτο που παράγεται” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.