Quantcast
Θεσσαλονίκη: Απεργία των εμποροϋπαλλήλων στις 16 Ιουλίου - enikonomia.gr
share

Θεσσαλονίκη: Απεργία των εμποροϋπαλλήλων στις 16 Ιουλίου

δημοσιεύτηκε:

Απεργούν την ερχόμενη Κυριακή, 16 Ιουλίου, οι εμποροϋπάλληλοι του νομού Θεσσαλονίκης με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης και ο σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, Γαρουφαλιά Καλαμαρά, επισήμανε ότι με νέο νόμο, που ψηφίστηκε, δίνεται «η δυνατότητα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές -πλην της δεύτερης του Αυγούστου- για τη χρονική περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο σε τέσσερις περιοχές της χώρας», αλλά «ουσιαστικά αίρονται συνολικοί περιορισμοί που υπήρχαν, όχι μόνο για τις τέσσερις περιοχές, αλλά συνολικά για όλη τη χώρα, όπως δηλαδή τα τετραγωνικά μέτρα και η ιδιοκτησιακή μορφή των καταστημάτων που επιτρεπόταν να λειτουργούν τις άλλες Κυριακές πλην των οκτώ με σχετική απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη».

Η κ. Καλαμαρά έκανε λόγο για συνθήκες γαλέρας στους εργασιακούς χώρους και τόνισε ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα παίξει ενεργητικό ρόλο και στο μοίρασμα της αγοράς ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του συλλόγου μικρών αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κιουμουσίδης τόνισε: «Για μας η κατάργηση με νόμο της κυριακάτικης αργίας μας οδηγεί στη φυσική μας εξόντωση». Πρόσθεσε: «Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας έχει γίνει σταδιακά για να μη συσπειρωθούμε και να μην αντιδράσουμε».

Την ερχόμενη Κυριακή, στις 8.30 το πρωί, εμποροϋπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.