Quantcast
Τσίπρας: Σύμπτωση απόψεων στα βασικά σημεία του Κυπριακού από όλα τα κόμματα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Σύμπτωση απόψεων στα βασικά σημεία του Κυπριακού από όλα τα κόμματα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Σύμπτωση απόψεων σε βασικά σημεία του Κυπριακού διαμορφώνεται από όλα τα κόμματα, με βάση τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

Συνοψίζοντας τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τέσσερα συμπεράσματα, τα οποία είναι τα εξής:

1. Υπάρχει μια ευρύτατη συναντίληψη των πολιτικών κομμάτων στη διαρκή προσπάθεια για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, χωρίς στρατό κατοχής, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς παρεμβατικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

2. Υπάρχει ευρύτατη συναντίληψη να στηριχθούν οι προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκλεγμένου προέδρου της κ. Αναστασιάδη που θα πάρουν και τις τελικές αποφάσεις.

3. Η ανάγκη αξιοποίησης και εμβάθυνσης των ερεισμάτων διεθνώς και στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το ρόλο της Κύπρου, διότι το Κυπριακό δεν είναι ζήτημα ελληνοτουρκικής διαφοράς, αλλά είναι ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

4. Η υποστήριξη από την πλευρά της Ελλάδας του αναφαίρετου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.


«Το άνοιγμα του Φακέλου της Κύπρου θα γίνει όταν και οι δύο πλευρές κρίνουν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή για το Κυπριακό.

Θα δοθεί όλη η αλήθεια στο φως, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως ήταν υποχρέωση να δοθούν στη Βουλή της Κύπρου τα ντοκουμέντα από την Εξεταστική Επιτροπή της ελληνικής Βουλής την περίοδο 1986-1988 για τον Φάκελο της Κύπρου.



Δείτε το βίντεο:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.