Quantcast
Κεφαλογιάννης: Η περιφέρεια έχει ανάγκη το ενδιαφέρον της επίσημης πολιτείας - enikonomia.gr
share

Κεφαλογιάννης: Η περιφέρεια έχει ανάγκη το ενδιαφέρον της επίσημης πολιτείας

δημοσιεύτηκε:

Έπρεπε να έρθει η κρίση για να αναθεωρήσουμε οι Έλληνες πολλά πράγματα που μας οδήγησαν σε αδιέξοδα, διαπιστώνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, βουλευτής της ΝΔ στο Ρέθυμνο. Ο κ. Κεφαλογιάννης βλέπει κουρασμένους από την κρίση πολίτες, απολιτίκ νέους, μία περιφέρεια που έχει ανάγκη το ενδιαφέρον της επίσημης πολιτείας και ζητάει να υπάρξει ουσιαστική συνεννόηση από όλους ώστε να επανέλθει η χώρα σε δρόμο ανάπτυξης με μακροπρόθεσμες προοπτικές και πρωταγωνιστές τη σημερινή γενιά των 25άρηδων 35άρηδων που είναι όπως αναφέρει ό,τι πιο καλό έχει αναθρέψει η Ελλάδα τα μεταπολιτευτικά χρόνια χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα ως την αφρόκρεμα.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι το γεγονός ότι η νέα γενιά με τα πολύ μεγάλα και αυξημένα ποσοστά ανεργίας δείχνει μια πολύ μεγάλη απαισιοδοξία γενικά. Από την άλλη, μην ξεχνάμε ότι όταν λέμε νέα γενιά, μιλάμε για τους ανθρώπους μέχρι τα 30-35 τους χρόνια, που ίσως να είναι και η πιο μορφωμένη γενιά που έβγαλε το ελληνικό κράτος. Μια γενιά με τρομερές ικανότητες, γενιά που μπορεί πραγματικά να βασιστεί η χώρα προκειμένου να βγει από αυτή την κρίση. Αυτή η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και κρίση αξιών. Οι νέοι άνθρωποι πιστεύω ότι έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης, ένα πιο ευρύ και πιο κοσμοπολίτικο τρόπο σκέψης και πραγματικά μπορούμε να βασιστούμε σε αυτή τη γενιά. Η πολύ μεγάλη πρόκληση είναι το πώς θα μετατρέψουμε την διαρροή εγκεφάλων προς το εξωτερικό, στο να επιστρέψουν αυτοί οι άνθρωποι πίσω στη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης και προσέθεσε:

«Προσωπικά πιστεύω πολύ στον αποκεντρωτισμό, δηλαδή στο ότι οι περιφέρειες και οι τοπικές κοινωνίες έχουν τις δυνατότητες να κάνουν δικό τους σχεδιασμό αρκεί η πολιτεία να τους δώσει πλαίσιο, εργαλεία και πόρους. Έχουμε δει ότι περιφέρειες που μπόρεσαν να συνεννοηθούν σε κάποια βασικά πράγματα με το τοπικό κράτος και τις τοπικές κοινωνίες, προχώρησαν πολύ μπροστά, προώθησαν καινοτόμες δράσεις την ίδια ώρα που πολίτες λόγω της οικονομικής κρίσης, ξαναψάχνουν τις ρίζες τους επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και πετυχαίνουν. Άρα η επίσημη πολιτεία πρέπει να δώσει τα κίνητρα και τα εργαλεία ώστε να επιστρέψει κόσμος στην περιφέρεια για να δημιουργηθεί ένα φιλικό περιβάλλον, στο οποίο ο καθένας στον τόπο του, να μπορέσει τελικά να δημιουργήσει. Το στοίχημα της επόμενης δεκαετίας είναι το πώς όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ξεπεράσουν την οικονομική κρίση, εκμεταλλευόμενοι την αναζωογόνηση της ελληνικής περιφέρειας. Τα προηγούμενα χρόνια παρά τα κίνητρα που είχαν δοθεί δεν αξιοποιήθηκαν στον απόλυτο βαθμό για την ανάπτυξη της περιφέρειας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.