Quantcast
Ο Βούτσης απαντά στο αίτημα της αντιπολίτευσης: Όχι σε «βιομηχανία» εξεταστικών επί παντός του επιστητού - enikonomia.gr
share

Ο Βούτσης απαντά στο αίτημα της αντιπολίτευσης: Όχι σε «βιομηχανία» εξεταστικών επί παντός του επιστητού

δημοσιεύτηκε:

Η Συνταγματική Αναθεώρηση θα είναι βασικό ζήτημα με το οποίο θα ασχοληθεί η Βουλή στη νέα της Σύνοδο που ξεκινάει τον Οκτώβριο, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (το δεύτερο μέρος της δημοσιεύεται σήμερα, ενώ το πρώτο μέρος που αφορούσε στο Φάκελο της Κύπρου είχε δημοσιευτεί την Παρασκευή).

Ο κ. Βούτσης ερωτάται για την εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ πως η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη, με βάση όσα είπε πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος για την ονομασία της ΠΓΔΜ, και προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην προτρέχει διότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη Νέα Δημοκρατία και σε άλλα κόμματα. Ο κ. Βούτσης ερωτάται και για το νέο ρόλο που αναλαμβάνει η Βασιλική Θάνου -Χριστοφίλου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού. Όπως και για την επικείμενη συζήτηση επί της προτάσεως της ΝΔ να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και τη στάση που θα τηρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία, χωρίς να αρνείται πάντως ότι είναι εύλογο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για μια τέτοια υπόθεση.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Γενικών Διευθυντών, ο πρόεδρος της Βουλής, υπογραμμίζει πως ήταν «πλήρως αποκαμματικοποιημένη» και πως «έτσι πρέπει να είναι και για όλο το Δημόσιο», ενώ ως προς το στάτους των υπαλλήλων της Βουλής τονίζει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει γίνει πλήρης εξομοίωση τους με όσα ισχύουν σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Βούτσης απαντά και για τις προσλήψεις στη Βουλή. Χωρίς να αρνείται ότι στο παρελθόν, αυτές ήταν σε μεγάλο βαθμό πελατειακές, εξηγεί ότι πλέον η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική σήμερα.


Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.