Quantcast
Τι ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης για την υπόθεση Γεωργίου και τα αυθαίρετα - enikonomia.gr
share

Τι ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης για την υπόθεση Γεωργίου και τα αυθαίρετα

δημοσιεύτηκε:

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που είναι προς ψήφιση επανέλαβε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα του συστήματος, θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει», για να προσθέσει: «έχουμε συμφωνήσει για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη, ενώ συμπλήρωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα με το αιτιολογικό ότι όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη».

Για την έκδοση νέων ομολόγων ο κ. Σταθάκης είπε ότι «μελετάμε το θέμα για να βρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο», ενώ υπογράμμισε ότι αναμένει από τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ταμείου να αναφέρει ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη επανέλαβε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι είναι σαφώς προσδιορισμένοι οι ρόλοι μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, σημειώνοντας πάντως ότι «ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς».

Όσον αφορά στην απόφαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου να επανεξεταστεί η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης δήλωσε, ότι η κυβέρνηση πήρε όλα τα μέτρα που ήταν αναγκαία να πάρει (σ.σ έναντι των θεσμών). «Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επαναφέρει θέματα όπως του κ. Γεωργίου» είπε.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη επανέλαβε ότι είναι σαφώς προσδιορισμένοι οι ρόλοι μεταξύ νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ορισμένες αποφάσεις της Δικαιοσύνης προκαλούν το κοινό αίσθημα, δημιουργούν εντάσεις και σχολιασμούς».

Για την έκδοση νέων ομολόγων ο Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι «μελετάμε το θέμα για να βρούμε την κατάλληλη χρονική στιγμή, με το καλύτερο δυνατό επιτόκιο». Τόνισε ότι αναμένει από τη σημερινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ να γίνει αναφορά στο ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να είναι βιώσιμο αν ληφθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στο Eurogroup.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ είπε ότι «θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει», για να προσθέσει: «Έχουμε συμφωνήσει για παραχώρηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων».

Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απώλειες εργασίας στη λιγνιτική παραγωγή, ακόμη και αν παραχωρηθεί μια μονάδα σε ιδιώτη, ενώ συμπλήρωσε ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα οριστικά και αμετάκλητα με το αιτιολογικό ότι όφειλε να άρει το μονοπώλιο στο λιγνίτη».

Τέλος, ανέφερε ότι το σχετικό νομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, θα προβλέπει τακτοποίηση των αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια .

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.