Quantcast
Η τραγωδία στην Κω – Οι νεκροί και οι εικόνες καταστροφής - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Η τραγωδία στην Κω – Οι νεκροί και οι εικόνες καταστροφής – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Δύο νεκροί, πολλοί τραυματίες και ζημιές στο λιμάνι και αρκετά κτίρια είναι ο απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,6 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής το νησί της Κω.

Αρχικά το μέγεθος του σεισμού μετρήθηκε στους 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα το Γεωδυναμικό με ανακοίνωσή του αναθεώρησε τον σεισμό προς τα πάνω. Το αναθεωρημένο μέγεθος του σεισμού είναι 6,6 Ρίχτερ.

Διακόσιοι μετασεισμοί, από τους οποίους 15 είναι μεγαλύτεροι από 4 Ρίχτερ, έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής στην Κω, σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκη Τσελέντη. Ο κ. Τσελέντης ανέφερε επίσης, ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα να πρόκειται για τον κύριο σεισμό αυτός που σημειώθηκε στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, υπήρξε και τσουνάμι, με ύψωση της θάλασσας κατά περίπου 60 εκατοστά, την ώρα του σεισμού.


Δύο νεκροί τουρίστες που διασκέδαζαν σε ένα μπαρ και αρκετοί τραυματίες είναι τα θύματα του σεισμού που έπληξε την Κω, τα ξημερώματα.

Αρχικά το μέγεθος του σεισμού μετρήθηκε στους 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα το Γεωδυναμικό με ανακοίνωσή του αναθεώρησε τον σεισμό προς τα πάνω. Το αναθεωρημένο μέγεθος του σεισμού είναι 6,6 Ρίχτερ.


Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέρο, στην Πάτμο, στη Σάμο και στην Ικαρία. “Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 1:31 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν Πολύ Ισχυρή σεισμική δόνηση, με αναθεωρημένο μέγεθος 6,6 βαθμών της κλίμακας Richter, που προερχόταν από απόσταση 345Χλμ ΑΝΑ της Αθήνας Επίκεντρο της δόνησης: Θαλάσσιο χώρο 20Χλμ ΒΑ της Κω. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τις 11:00 ώρα Ελλάδος έχουν σημειωθεί δέκα (10) σεισμικές δονήσεις με μέγεθος πάνω από 4,0 βαθμούς της κλίμακας Richter” αναφέρει η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού που υπογράφει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Άκης Τσελέντης.

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.