Quantcast
Γεννηματά: Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας

δημοσιεύτηκε:

Υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, 43 χρόνια μετά την αποκατάστασή της, και οι συνθήκες στη χώρα δεν μας επιτρέπουν επετειακές εκδηλώσεις και αναφορές, υπογραμμίζει η Φώφη Γεννηματά σε μήνυμά της για την επέτειο της Μεταπολίτευσης.

«Η προσπάθεια επιβολής καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ πρέπει να αντιμετωπισθεί. Οφείλουμε όλοι να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.Να στηρίξουμε όσους αντιστέκονται στα σχέδια ελέγχου και υπονόμευσης τους» προσθέτει.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «διολισθαίνει σε καθεστωτικές λογικές και πρακτικές», την χαρακτηρίζει «αδύναμη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και να διασφαλίσει την ομαλή έξοδο από την κρίση», που «επιδίδεται χωρίς αιδώ, χωρίς κανένα δισταγμό, στη μάχη για την διατήρηση της εξουσίας με κάθε τρόπο. Τη δημιουργία και συντήρηση, όχι απλά ενός κράτους ημετέρων αλλά ενός ημέτερου κράτους».

Επίσης, η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι εξελίσσεται όλο αυτό τον καιρό «επιχείρηση ελέγχου και κατασυκοφάντησης της Δικαιοσύνης, την υπονόμευση των ανεξάρτητων Αρχών, τις άθλιες μεθοδεύσεις για τον έλεγχο της ενημέρωσης. Όσοι αντιστέκονται στην επιβολή των σχεδίων τους στοχοποιούνται».

Σημειώνει ότι η διαφάνεια έχει μείνει στα λόγια, καθώς οι εξεταστικές επιτροπές στη Βουλή γίνονται όπου εκτιμά η κυβέρνηση ότι την συμφέρει και χρησιμοποιούνται ως μέσο σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων, ενώ καλύπτονται απόλυτα οι παράνομες πράξεις κυβερνητικών στελεχών από την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Ακόμη και η έρευνα για τις σκοτεινές ενέργειες και το πραξικόπημα που σχεδιαζόταν το πρώτο εξάμηνο του 2015 και μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής, παρεμποδίζεται» αναφέρει.

Κλείνοντας το μήνυμα της η Φώφη Γεννηματά ζητάει να κινητοποιηθεί «η κοινωνία και οι πολίτες που διψούν για διαφάνεια, για περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε όσους αντιστάθηκαν στη Δικτατορία και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία», αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.