Quantcast
Σημαντική πτώση σημειώνουν οι μετοχές των BMW, VW και Daimler - enikonomia.gr
share

Σημαντική πτώση σημειώνουν οι μετοχές των BMW, VW και Daimler

δημοσιεύτηκε:

Πλήγμα δέχθηκαν σήμερα οι μετοχές των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών εν μέσω αβεβαιότητας για πιθανά πρόστιμα κατά μονοπωλιακών πρακτικών αφού οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ερευνούν τις εικασίες για σύσταση καρτέλ από τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η μετοχή της Volkswagen σημείωσε πτώση κατά 3,3%, με τις βασικές ανταγωνίστριές της να υποχωρούν κατά 2,9% και 2,5% αντίστοιχα, σημειώνοντας υποαπόδοση έναντι του δείκτη των blue-chip DAX, που υποχωρούσε κατά 0,4%, και παρασύροντας πτωτικά τον δείκτη Stoxx 600.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει πληγεί από πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τα τελευταία χρόνια λόγω των καρτέλ που αφορούν διάφορα εξαρτήματα για αυτοκίνητα, όπως τα φώτα και τα συστήματα ψύξης κινητήρων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι αρμόδιες Αρχές της ΕΕ για το μονοπώλιο είχαν λάβει μια πληροφορία για άλλο πιθανό καρτέλ. Την Παρασκευή, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι η VW, οι μονάδες της εταιρίας Audi και Porsche και η BMW ίσως είχαν συνεννοηθεί για να καθορίσουν τις τιμές των συστημάτων που διαχειρίζονται τις εκπομπές ρύπων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.