Quantcast
Φοιτητές... θα κρίνουν τι θα διδάσκονται - enikonomia.gr
share

Φοιτητές… θα κρίνουν τι θα διδάσκονται

δημοσιεύτηκε:

Οι φοιτητές, δια του εκπροσώπου τους, θα αξιολογούν ακόμη και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στα οποία θα φοιτούν, θα έχουν λόγο για τα συγγράμματά τους, θα κρίνουν τι θα διδάσκουν οι καθηγητές τους.

Πρόκειται για ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, οι οποίες προκαλούν σκωπτικά σχόλια από καθηγητές που μιλούν για επιστροφή στις στρεβλώσεις του νόμου-πλαισίου του 1982 και επικρίνουν τον υπουργό για ιδεοληψίες και για μικροπολιτικό «χάιδεμα» του αριστερού ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όπως ορίζει το νομοσχέδιο, οι προπτυχιακοί φοιτητές θα ψηφίζουν στη συνέλευση του τμήματος για όλα τα θέματα πλην αυτών του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών. Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα ψηφίζουν για την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου για το οποίο έχει διοριστεί ένας πανεπιστημιακός, θα έχουν λόγο για την οργάνωση κοινών μαθημάτων του τμήματος με άλλα τμήματα της ίδιας ή άλλης σχολής, θα κρίνουν την ανάθεση αυτοδύναμου διδακτικού έργου στα μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού.

Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.