Quantcast
ΒΕΘ: Η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές να συνοδευτεί από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

ΒΕΘ: Η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές να συνοδευτεί από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές να συνοδευτεί από τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου ο επιχειρηματικός κόσμος να ορθοποδήσει, αλλά και να υπάρξει όφελος στην καθημερινότητα του πολίτη, υπογραμμίζει με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

«Για να υπάρξουν αποτελέσματα θα πρέπει η χθεσινή κίνηση να έχει συνέχεια και να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, πρώτος αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), επισημαίνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση οι πανηγυρισμοί για την έξοδο της χώρας στις αγορές είναι άνευ ουσίας.

«Διανύουμε το δεύτερο εξάμηνο ενός δύσκολου έτους και είμαστε αντιμέτωποι με την αυξημένη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες» σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας πως το κράτος έχει γίνει ο πλειοψηφών μέτοχος σε κάθε επιχείρηση με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να βρίσκονται σε μόνιμη μέγγενη. «Πρέπει πάση θυσία να γίνει μία γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, να ελαστικοποιηθούν τα capital controls, τουλάχιστον για την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομία» καταλήγει.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.