Quantcast
Μαντάς: Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς και τολμηροί στον οδικό χάρτη που έχουμε χαράξει - enikonomia.gr
share

Μαντάς: Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς και τολμηροί στον οδικό χάρτη που έχουμε χαράξει

δημοσιεύτηκε:

«Το κλείσιμο της αξιολόγησης, η έξοδος από την κατάσταση υπερβολικού ελλείμματος, η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς οίκους και η έξοδος στις αγορές δημιουργούν το έδαφος για να πάμε στην επόμενη μέρα» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό στο χέρι μας, στις δικές μας προσπάθειες, το να μπορέσουμε το ευνοϊκό περιβάλλον -που παραδέχονται όλοι διεθνώς, εκτός από αυτούς στη χώρα μας που εμμένουν στις ιδεοληψίες τους- να γίνει το έδαφος πάνω στο οποίο θα υπάρξει μία επόμενη μέρα, που θα δώσει τη δυνατότητα να πάμε παρακάτω» σημείωσε ο κ. Μαντάς και αναφερόμενος στα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια πρόσθεσε: «Η προσδοκία και στόχευσή μας είναι -με βάση τον γενικό σχεδιασμό που έχουμε για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο και στο περιεχόμενο και στην κατεύθυνση και τα μέσα- να συνομιλήσουμε με τους παραγωγικούς φορείς σε κάθε περιφέρεια, τους θεσμικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μπορέσουμε να βρούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που κάθε περιφέρεια έχει να προσφέρει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ταυτόχρονα να ενεργοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση όλες οι δυνάμεις και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία».

«Η συνεργασία της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς μπορεί να φέρει ένα αποτέλεσμα που το προσδοκάμε όλοι» εκτίμησε, επισημαίνοντας την ανάγκη «να μείνουμε μακριά από πανηγυρισμούς και εφησυχασμούς, καθώς έχουμε πολύ σκληρή δουλειά ακόμη μπροστά μας».

Ερωτηθείς για την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε: «Καμία εξουσία δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη, εάν θέλουμε να λειτουργεί η Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα. Πρέπει να είναι απολύτως σαφή τα δύο επίπεδα, δηλαδή ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ότι η Δικαιοσύνη ως θεσμός και ως δικαστική εξουσία κρίνεται». Πρόσθεσε δε ότι «στο θέμα της διαμάχης βρισκόμαστε πια στην επόμενη μέρα, όλοι πρέπει να σκεφτούμε με βάση το καλό της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των θεσμών και του ξεχωριστού τους ρόλου να μην υπάρχουν υπερβολές».

Κληθείς να σχολιάσει όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της υπόθεσης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, ο κ. Μαντάς είπε: «Η άποψη και αντίληψη του κ. Γεωργιάδη, όπως αυτοτοποθετήθηκε και ο ίδιος, στη βάση της δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να παραλείπω ότι εκείνη την περίοδο το Ερρίκος Ντυνάν βρισκόταν υπερχρεωμένο, σε μία κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και οποιαδήποτε απόφαση είχε τις δυσκολίες της».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα σημείωσε: «Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς, προσηλωμένοι και τολμηροί στον οδικό χάρτη που έχουμε χαράξει. Δε χρειάζονται πολλά λόγια, αλαζονεία, αλλά χρειάζεται συνέπεια, σύνεση και κατανόηση της δύσκολης κατάστασης στην οποία ακόμη βρισκόμαστε. Αν το α’ ή β’ κυβερνητικό σχήμα εξυπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, αυτό θα το κρίνουμε και συλλογικά και την τελική απόφαση, όπως συνταγματικά προβλέπεται, την έχει ο πρωθυπουργός».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.