Quantcast
Για τέταρτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα - enikonomia.gr
share

Για τέταρτη ημέρα μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα

δημοσιεύτηκε:

Μαίνεται, για τέταρτη ημέρα, η μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα, ενώ το μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται πλέον στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού.

Σημειώνεται ότι, χθες το απόγευμα, εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η Ιερά Μονή Μυρτιδίων, από μοναχές και προσκυνητές, καθώς οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.

Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη, όπως τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Θετικά είναι τα μηνύματα σε τρία πύρινα μέτωπα, στην ευρύτερη περιοχή των Μυρτιδίων, στο νοτιοδυτικό μέτωπο των Κυθήρων, στα οποία επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα, βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 3 χωματουργικά μηχανήματα του στρατού. Μόλις νύχτωσε, αποχώρησαν τα εναέρια μέσα. Η περιφέρεια Αττικής έχει ζητήσει να έρθουν στο νησί 80 δασοκομάντο για να αντικαταστήσουν τους 70 που μάχονται τις φλόγες για τρεις ημέρες και βρίσκονται στα όριά τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.