Quantcast
Το (ξανα)σκέφτεται ο πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό - enikonomia.gr
share

Το (ξανα)σκέφτεται ο πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Προς το αρνητικό κλείνει ο πρωθυπουργός για ένα διορθωτικό ανασχηματισμό στην παρούσα φάση.

«Το κύριο είναι να προετοιμαστούμε για τη τρίτη αξιολόγηση και να έχουμε θετικό αποτέλεσμα, οι αλλαγές στην κυβέρνηση μπορεί να περιμένουν», συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του ο πρωθυπουργός, μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Στενοί του συνεργάτες, άλλωστε, εκτιμούν πως καλύτερα ενόψει της – δύσκολης – διαπραγμάτευσης που ακολουθεί ένας υπουργός που είναι λιγότερο έστω αποτελεσματικός, από έναν νέο υπουργό που θα προσέλθει ανενημέρωτος στην συζήτηση για την τρίτη αξιολόγηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ήθελε έναν ανασχηματισμό, αλλά και με αλλαγές στο ευρύτερο οικονομικό επιτελείο, κάτι που ενόψει όμως και της διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να κάνει, ενώ – ούτως ή άλλως – προγραμματίζει μεγάλο ανασχηματισμό (ίσως και «εκλογικό» ανασχηματισμό) το καλοκαίρι.

Πολλοί υπουργοί, ωστόσο, κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς εκτιμούν ότι τελικά ο πρωθυπουργός θα καταλήξει σε έναν «χειρουργικό» έστω ανασχηματισμό, ακόμα και πριν τη ΔΕΘ, όπως έγραψε η Realnews την περασμένη Κυριακή.

Ιδιαιτέρως δε ανησυχούν οι υπουργοί που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, έχει πολλές εισηγήσεις, μεταξύ των οποίων και κορυφαίων υπουργών αλλά και κομματικών στελεχών, να προχωρήσει σε αλλαγές τώρα, κάτι με το οποίο – όπως ήδη προαναφέραμε – ο ίδιος όχι μόνο δεν είναι θετικός, αλλά κλείνει και προς το αρνητικό…

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.