Quantcast
Der Spiegel: Με λοταρία θέλει να επιβραβεύσει η Αθήνα αυτούς που πληρώνουν με κάρτα - enikonomia.gr
share

Der Spiegel: Με λοταρία θέλει να επιβραβεύσει η Αθήνα αυτούς που πληρώνουν με κάρτα

δημοσιεύτηκε:

Η είδηση ότι στην Ελλάδα θα γίνεται λοταρία ως επιβράβευση για εκείνους που πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με κάρτα, σχολιάζεται από το Der Spiegel.

«Με λοταρία θέλει να επιβραβεύσει η Ελλάδα αυτούς που πληρώνουν με κάρτα» γράφει το περιοδικό Der Spiegel και αναφέρει αναλυτικά: «Εδώ και καιρό η ελληνική κυβέρνηση ψάχνει τρόπους για να πατάξει τη διαδεδομένη φοροδιαφυγή. Το 2015 ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ήθελε να εκπαιδεύσει απλούς πολίτες σε εφοριακούς ελεγκτές, οι οποίοι θα έβγαιναν στο κυνήγι των φοροφυγάδων με κρυφές κάμερες και μικρόφωνα. Η πρόταση της λοταρίας είναι σίγουρα πιο κατάλληλη».

Πάντως το περιοδικό ασκεί κριτική στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης: «Το σχέδιο αυτό όμως ενδέχεται να ευνοήσει τους ούτως ή άλλως προνομιούχους πλούσιους της Ελλάδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο αριθμός των λαχείων θα εξαρτάται από το ποσό που θα έχει δαπανηθεί. Επομένως πολίτες με μεγάλο βαλάντιο θα έχουν σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσουν απ’ ό,τι απλοί καταναλωτές. Σημειώνεται πάντως ότι η απάτη με τον ΦΠΑ παρατηρείται ιδιαίτερα σε μικρά ποσά σε καταστήματα και εστιατόρια».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.