Quantcast
Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος - Μαίνεται η πυρκαγιά σε τρία μέτωπα - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος – Μαίνεται η πυρκαγιά σε τρία μέτωπα – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από χθες η Ζάκυνθος. Τα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη είναι σε εξέλιξη.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν αρχίσει ξανά οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Περίπου 20 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα του στρατού μεταφέρθηκαν από την Κυλλήνη στη Ζάκυνθο με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου «Mare Di Levante» προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου στην Αναφωνήτρια.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η περιοχή των Μαριών για την οποία η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ετοίμασε έτοιμο σχέδιο εκκένωσης.



Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, έχουν καταστραφεί δύο σπίτια και δύο εστιατόρια. Το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Χθες το απόγευμα η Πυροσβεστική προχώρησε σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι που βρίσκεται στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, όπου είχαν πλησιάσει επικίνδυνα οι φλόγες.

Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι είχαν αφήσει στο λιμάνι τα οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη για να μεταφερθούν σε απόμερες παραλίες του νησιού. Όταν επέστρεψαν είδαν τις φλόγες να έρχονται απειλητικά κατά πάνω τους. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος και να επιστρέψουν οι τουρίστες με ασφάλεια.


Διαβάστε περισσότερα στο enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.