Quantcast
Τσίπρας: Να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση - ΦΩΤΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση – ΦΩΤΟ

δημοσιεύτηκε:

Την αναγκαιότητα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, και την αναγκαιότητα να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός τους είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό. Ως προς το θέμα της επιβράβευσης της οικονομικής συνέπειας, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός είπε πως πράγματι είναι κάτι που θα μπορούσαν να το διαχειριστούν διαφορετικά.

Ειδικότερα, στη δήλωση του, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι συζήτησαν “αυτά που χρειάζονται οι μικρομεσαίοι της αγοράς, τα τρία βασικά προαπαιτούμενα: α) ο ειδικός επιχειρηματικός λογαριασμός που θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν ακατάσχετα ποσά για να πληρώνει κανείς τις υποχρεώσεις του στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τη μισθοδοσία των εργαζομένων β) η ρύθμιση των 120 δόσεων, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πιο απλό τρόπο γ) οι παρενέργειες που δημιουργεί στην ελληνική αγορά η υπερφορολόγηση των τελευταίων οκτώ χρόνων των μνημονίων”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.