Quantcast
Τι θα πει ο Τσίπρας ενώπιον του Μακρόν για τις αναγκαίες ανατροπές στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Τι θα πει ο Τσίπρας ενώπιον του Μακρόν για τις αναγκαίες ανατροπές στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Σημαντική παρέμβαση για το μέλλον της Ευρώπης και τις διεργασίες που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές αναμένεται να πραγματοποιήσει την προσεχή Πέμπτη ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν στην εκδήλωση της Πνύκας και αναμένεται να παρέμβει στο διάλογο για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης, που έχει ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο μεταξύ του Βερολίνου και του Παρισιού.



Ο έλληνας πρωθυπουργός, στην τοποθέτησή του θα υιοθετήσει “πολύ πιο προχωρημένες θέσεις” για το μέλλον της Ευρώπης απ’ ότι ο γάλλος Πρόεδρος, με έμφαση στην στήριξη του κοινωνικού χαρακτήρα της Ένωσης και την ανάγκη αλλαγής της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση της ανάπτυξης. Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, θα κάνει λόγο για “αμοιβαιοποίηση του ρίσκου στην Ευρωπαϊκή Ένωση”. Πολύ περισσότερο καθώς στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με τον Εμανουέλ Μακρόν θα επιμείνει στη συνδρομή του Παρισιού για να κλείσει χωρίς απαιτήσεις και εμπόδια η τρίτη αξιολόγηση, καθώς η ελληνική κυβέρνηση θέτει πλέον ως πρώτο στόχο της την έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.

Τον γάλλο Πρόεδρο, πάντως, θα συνοδεύσουν στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα πάνω από 100 επιχειρηματίες. Αποτελέσματα αναμένονται κυρίως από την Total και την EDF στην ενέργεια και τους υδρογονάνθρακες, ενώ η Αθήνα προσπαθεί “να κρατήσει χαμηλά” το ενδιαφέρον της Suez πρωτίστως για την ΕΥΔΑΠ, αλλά και την ΕΥΑΘ.

Το ενδιαφέρον για την Τράπεζα Αττικής, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές είναι υπαρκτό, πλην όμως η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τις επιπτώσεις που θα έχει μια ανακεφαλοποίηση της Τράπεζας σε ασφαλιστικά ταμεία, όπως πρωτίστως το Ταμείο των Μηχανικών.

Πηγή: Real.gr



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.