Quantcast
Τσιάρας: Μονόδρομος η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας - enikonomia.gr
share

Τσιάρας: Μονόδρομος η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας

δημοσιεύτηκε:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει το δικό του όραμα και τις δικές του σκέψεις, μέσα από την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για το πώς η χώρα μπορεί να βγει από την οικονομική κρίση» δήλωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 140,9 fm», δίνοντας το στίγμα της επικείμενης παρουσίας και της προγραμματισμένης ομιλίας του προέδρου της ΝΔ στην 82η ΔΕΘ.

«Από πέρυσι, ο Κ. Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας μία εντελώς διαφορετική πρακτική και προσέγγιση από το βήμα της ΔΕΘ, είπε και εξήγγειλε μετρημένα πράγματα, τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούν να υλοποιηθούν, σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος από το βήμα της ΔΕΘ εξήγγειλε δυστυχώς μεγάλα ψέματα, εξήγγειλε υποσχέσεις και δημιούργησε προσδοκίες, που ποτέ δε συναντήθηκαν με την πραγματικότητα» είπε ο κ.Τσιάρας, εκτιμώντας ότι «εάν δεν αλλάξουμε πρακτική και δεν αλλάξουμε τρόπο επικοινωνίας προς την ελληνική κοινωνία, τους Έλληνες πολίτες, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους και επιτέλους λέγοντας την απόλυτη και τη μόνη αλήθεια, όλη αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία 6-7 χρόνια από τους Έλληνες πολίτες θα εξακολουθεί να πέφτει σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, δε θα έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι το 2014 από το βήμα της ΔΕΘ «ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο, τα 751 ευρώ κατώτατο μισθό, εξήγγειλε 13η σύνταξη, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση διαφόρων φόρων», παρατηρώντας ότι σήμερα «υλοποιήθηκαν τελικά τα εκ διαμέτρου αντίθετα».

«Δε μιλάμε για έξοδο από το μνημόνιο, αλλά για ένα δικό του τρίτο μνημόνιο και ένα τέταρτο, το οποίο δεν έχει τη σφραγίδα και την απόλυτη “επιβεβαίωση”, με την έννοια ότι δεν ήλθε να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο σαν μνημόνιο, όταν όμως έχουμε μέτρα, τα οποία πρόκειται να υλοποιηθούν το 2018, το 2019 και το 2020, ύψους 5,1 δισ. ευρώ, αυτά από μόνα τους συνιστούν ένα τέταρτο μνημόνιο. Προφανώς δεν καταργήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, αλλά αντίθετα ήλθε αυξημένος φέτος, τα 751 ευρώ τα οποία υποτίθεται ότι θα έδινε ως κατώτατο μισθό ο κ. Τσίπρας κατέληξαν να είναι 360 ευρώ […] Η 13η σύνταξη κατέληξε όχι να μη δοθεί, αλλά να μιλάμε για 10 αντί για 12 συντάξεις, μέσα από τους υπερβολικούς φόρους, τη σοβαρή ελάττωση του αφορολογήτου και μέσα από την αύξηση των έμμεσων φόρων, που καλείται να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης, μιλάμε για ένα τοπίο που δε δημιουργεί σε κανέναν αισιοδοξία» είπε.

Αναφερόμενος στην πολιτική πρόταση της ΝΔ, ο κ. Τσιάρας διευκρίνισε πως «για εμάς υπάρχει ένας και μόνο δρόμος, η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι, αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα μπορέσει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της, «εφόσον μπορέσουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία, εφόσον μπορέσουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αξιοπιστίας και προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό, προσελκύοντας πραγματικές επενδύσεις, τις οποίες θα υποστηρίξουμε με πολύ συγκεκριμένο φορολογικό πλαίσιο, με κινητροδότηση, με την αίσθηση ότι απέναντί τους έχουν μία κυβέρνηση, η οποία μπορεί να τους σταθεί και να τους υποστηρίξει».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.