Quantcast
Handelsblatt: Μία νέα Ευρώπη ζητεί στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Μία νέα Ευρώπη ζητεί στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν

δημοσιεύτηκε:

«Μία νέα Ευρώπη ζητεί στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν» επιγράφεται εκτενής ανταπόκριση της οικονομικής επιθεώρησης Handelsblatt. Σχολιάζοντας τον λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος της Γαλλίας στον λόφο της Πνύκας, ο απεσταλμένος της εφημερίδας επισημαίνει ότι «το σκηνικό ήταν εντυπωσιακό, αλλά η ομιλία μάλλον γενικόλογη».

Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, «πριν από τις γερμανικές εκλογές, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο Μακρόν δεν θέλει να παρέμβει στα σχέδια που εκπονεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. Κατά συνέπεια απέφυγε συγκεκριμένες αναφορές στη νέα Ευρώπη ή σε διευκολύνσεις για το ελληνικό χρέος, τις οποίες οι σύμβουλοί του χαρακτήριζαν αναπόφευκτες πριν από το ταξίδι (στην Αθήνα).

Σύμφωνα με τον γερμανό δημοσιογράφο, ο γάλλος πρόεδρος έχει μία «πολύ καλή σχέση» με την ελληνική κυβέρνηση. «Αυτό οφείλεται και στο ότι, ως οικονομικός σύμβουλος του προκατόχου του, Φρανσουά Ολάντ, είχε στηρίξει το αίτημα για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Επιπλέον, οι Γάλλοι τάσσονταν πάντα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με τον (γερμανό) υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.