Quantcast
Έως 15 Σεπτεμβριου η υποβολή των στοιχείων από τις τράπεζες για αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών - enikonomia.gr
share

Έως 15 Σεπτεμβριου η υποβολή των στοιχείων από τις τράπεζες για αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών

δημοσιεύτηκε:

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ καθορίζονται οι αρμόδιες αρχές της ΑΑΔΕ οι οποίες θα ενεργούν ως τμήματα διασύνδεσης, στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών μεταξύ των κρατών.

Οι αρχές αυτές θα παραλαμβάνουν τα χρηματοοικονομικά στοιχεία και θα τα διαθέτουν στις κεντρικές υπηρεσίες διασύνδεσης των άλλων κρατών-μελών και στην Επιτροπή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κατάλογος των χωρών και οι αρμόδιες αρχές με τις οποίες θα υπάρχει αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών δημοσιεύθηκε πρόσφατα .
Με την ίδια απόφαση ορίζεται επίσης ο χρόνος ο τρόπος υποβολής αλλά και τα χρηματοοικονομικά στοιχεία που θα πρέπει να υποβάλλουν τα τραπεζικά ιδρύματα στην αρμόδια αρχή.

Τα Ελληνικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην αρμόδια κατ’ ανάθεση αρχή του άρθρου 1 της απόφασης, το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου εκάστου έτους πλήθος πληροφοριών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς όπως :

Κατ’ εξαίρεση για το έτος 2017, η πρώτη υποβολή αυτών των πληροφοριών από τα Δηλούντα Ελληνικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα μπορεί να λάβει χώρα το αργότερο μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο ηλεκτρονικός μορφότυπος για την υποβολή των στοιχείων επισυνάπτεται στην απόφαση.

Τα Δηλούντα Ελληνικά Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα υποχρεούνται να εγγραφούν στο Σύστημα Αυτόματης Υποβολής Στοιχείων του Κοινού Προτύπου Αναφοράς (ΚΠΑ) της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμόδιων Αρχών σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του πλαισίου Διοικητικής Συνεργασίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με τις διατάξεις των Κεφαλαίων Α’ έως και Η’ του Πρώτου Μέρους του νόμου 4170/2013, ήτοι στο «Σύστημα Αυτόματης Υποβολής Στοιχείων CRS/DAC2» της ΑΑΔΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.