Quantcast
Τζορτζ Μπερνς: Αν η Eldorado δεν λάβει αδειοδοτήσεις έως την 21η Σεπτεμβρίου, σταματά η επένδυση - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τζορτζ Μπερνς: Αν η Eldorado δεν λάβει αδειοδοτήσεις έως την 21η Σεπτεμβρίου, σταματά η επένδυση – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Συνέντευξη Τύπου, όπως είχε προαναγγείλει, παρέθεσε η Eldorado Gold, η οποία με επίσημη τοποθέτησή της νωρίτερα σήμερα το πρωί ανακοίνωσε πως «παγώνει» την επένδυση στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τζορτζ Μπερνς, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την στάση της απέναντι στην καναδική επένδυση, από την οποία πλήττονται χιλιάδες εργαζόμενοι και σημείωσε πως εάν η εταιρεία δεν λάβει τις αδειοδοτήσεις που δικαιούται μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου, η εταιρεία σταματά τις επενδύσεις της στη χώρα μας.

Ο κ. Μπερνς τόνισε επίσης πως η εταιρεία δικαιούται σειρά αδειοδοτήσεων τις οποίες «για άγνωστους γραφειοκρατικούς λόγους» δεν έχει λάβει και είναι αδύνατο να συνεχίσει να εκθέτει τα κεφάλαιά της σε ένα σαθρό περιβάλλον.

Ο κ. Μπερνς τόνισε επίσης πως από την πλευρά της η Eldorado Gold έχει συμμορφωθεί απολύτως με τις κείμενες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της και υπογράμμισε πως έχει προχωρήσει και σε εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες δεν περιέχονταν στις αρχικές της δεσμεύσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Μπερνς σημείωσε πως είναι ανοιχτός σε μία ύστατη συζήτηση τόσο με τον Πρωθυπουργό, όσο και με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη προκειμένου να δοθεί μία ικανοποιητική λύση στο όλο ζήτημα.

Ο επικεφαλής της Eldorado σημείωσε «καλώ την ελληνική κυβέρνηση να σκεφθεί τους χιλιάδες Έλληνες εργαζομένους ,αλλά και τη χώρα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε επίσης πως έχει αποστείλει επιστολές και προς τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες ουδέποτε απαντήθηκαν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπερνς είπε πως είναι δυσάρεστη η παρούσα κατάσταση, αλλά είναι αδύνατο για μία επένδυση του μεγέθους της Eldorado να διακινδυνεύει κεφάλαια, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη Τύπου:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.