Quantcast
Mοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα – Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει - enikonomia.gr
share

Mοσκοβισί: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα – Το ΔΝΤ πρέπει να μείνει

δημοσιεύτηκε:

Ουάσιγκτον

Του Θανάση Κ.Τσίτσα

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα άλλα και την άποψη ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να αποχωρήσει εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα τις σημερινές συνθήκες στην Ευρώπη που ευνοούν τις αλλαγές.


Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Επίτροπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί, δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα.

Σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι η χώρα θα μπορέσει να βγει ξανά στις αγορές, να γίνει ελκυστική σε επενδύσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσω των μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα, ο Επίτροπος επανέλαβε την αισιοδοξία του για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την επιστροφή στην ανάπτυξη και σημείωσε ότι η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα να διατηρήσει την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι χρειάζεται η Ελλάδα και η ΕΕ να φτιάξουν μαζί μια στρατηγική και επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις στο Eurogroup είναι σε θετικό κλίμα.

Όμως επανέλαβε την ανάγκη να κάνει η Ελλάδα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι σημαντικός εταίρος και δεν το θεωρεί σωστό να αποχωρήσει από το πρόγραμμα.

Σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ενεργή ανάμιξη στο ελληνικό πρόβλημα και ήθελε να βοηθήσει την Ευρώπη να το λύσει, έστω και αν με αυτό δεν συμφωνούσαν όλοι οι Ευρωπαίοι.

Ο κ. Μοσκοβισί απέφυγε να απαντήσει σχετικά με το ποια ανάμιξη και ενδιαφέρον έχει δείξει η κυβέρνηση Τραμπ για το ελληνικό πρόβλημα και σημείωσε ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές συνθήκες, καθώς η ελληνική κρίση δεν είναι στο δύσκολο στάδιο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.