Quantcast
Ο Συρίγος στον Realfm 97,8 για την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης": Ασυνεννοησία ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους - enikonomia.gr
share

Ο Συρίγος στον Realfm 97,8 για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”: Ασυνεννοησία ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους

δημοσιεύτηκε:

Ασυνεννοησία των κυβερνητικών εταίρων καταλόγισε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στην απόσυρσή της επίμαχης τροπολογίας για την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Κατατέθηκε μία τροπολογία η οποία εισήγαγε το μίνιμουμ. Δηλαδή έλεγε ότι όποιος έχει δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, μπορεί να πάει στα ελληνικά δικαστήρια και να ζητήσει να επανεξεταστεί η απόφαση του… Τα δικαστήρια θα κρίνουν εξαρχής την υπόθεση, δηλαδή ο Έλληνας δικαστής αφήνεται ελεύθερος να κρίνει, θα ήταν διαφορετικό εάν η τροπολογία επέβαλε στα ελληνικά δικαστήρια να αποδεχτούν υποχρεωτικά την απόφαση του ΕΔΑΔ. Εδώ πέρα είναι το ελάχιστο το οποίο μας βάζουν” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε:

“Με αυτήν την τροπολογία φεύγει η υπόθεση από το συμβούλιο της Ευρώπης και έρχεται στην ελληνική Δικαιοσύνη… Εκεί που θεωρώ ότι υπάρχει ασυνεννοησία είναι στο θέμα των δύο κυβερνητικών εταίρων. Δεν είναι ένα θέμα που προσφέρεται να παίξει κάποιος”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.