Quantcast
Σταϊκούρας για τη μελέτη "οικονομικής ελευθερίας": Πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας για τη μελέτη “οικονομικής ελευθερίας”: Πρέπει να σταματήσει ο κατήφορος

δημοσιεύτηκε:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κάνει ό, τι μπορεί για να αποκόψει την Ελλάδα από τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες” τονίζει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, σχολιάζοντας τη μελέτη για τον δείκτη οικονομικής ελευθερίας, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στην 116η θέση πλέον, υποχωρώντας κατά 27 θέσεις από το 2014, υποστηρίζει αναλυτικά τα εξής:

«Ένας ακόμη δείκτης, μετά από αυτόν για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ότι μπορεί για να αποκόψει την Ελλάδα από τις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες.

Συγκεκριμένα, σε μελέτη για την οικονομική ελευθερία σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 116η θέση ανάμεσα σε 159 χώρες, υποχωρώντας κατά 27 θέσεις από το 2014.

Και αυτό, εξαιτίας της διόγκωσης του Κράτους, της διαμόρφωσης ενός πιο ασφυκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για την επιχειρηματικότητα, της μεγαλύτερης φορολογικής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών.

Η οικονομική ελευθερία “στραγγαλίζεται”, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας υποχωρεί, ο ιδιωτικός τομέα “ασφυκτιά”, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συρρικνώνεται.

Οι πολίτες ζητούν πολιτική αλλαγή για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.