Quantcast
Handelsblatt: Σε εξεταστικό άγχος οι ελληνικές τράπεζες - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Σε εξεταστικό άγχος οι ελληνικές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Βουτιά 22,4% έκανε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όταν το ΔΝΤ ζήτησε να ελεγχθεί εκτάκτως η ποιότητα του ενεργητικού τους (AQR). Το αίτημα του Ταμείου δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι. Αντ΄ αυτού τον Φεβρουάριο η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει, νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί, ένα “τεστ αντοχής” των ελληνικών τραπεζών

Στο μεταξύ οι ελληνικές τράπεζες απορρίπτουν κάθε έκφραση αμφιβολίας για την οικονομική σταθερότητά τους. Ακόμα και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας αποκλείει μια περαιτέρω ανακεφαλαιοπόηση των συστημικών τραπεζών.

Μέλος διοικητικού συμβουλίου ελληνικής τράπεζας χαρακτηρίζει “δηλητήριο” κάθε συζήτηση για ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες. Εκτιμά ότι το πρωτεύον τόσο για τις τράπεζες όσο και την ελληνική οικονομία είναι να “αποκατασταθεί η χαμένη εμπιστοσύνη”. Σε αυτό μπορεί να συμβάλλει και η κυβέρνηση ολοκληρώνοντας εμπρόθεσμα το πρόγραμμα προσαρμογής μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Το τραπεζικό τοπίο πάντως θα ξεκαθαρίσει το αργότερο τον ερχόμενο Μάιο, όταν η ΕΚΤ παρουσιάσει τα αποτελέσματα του “τεστ αντοχής”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.