Quantcast
Ο Τσιρώνης για τη δήλωσή του σχετικά με την κάνναβη που προκάλεσε αντιδράσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ο Τσιρώνης για τη δήλωσή του σχετικά με την κάνναβη που προκάλεσε αντιδράσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει μία πολύ σημαντική προσπάθεια στο χώρο της γεωργίας, να βάλουν δύο φυτά, τα οποία στην Ελλάδα με το κλίμα που έχουμε, έχουν τεράστιες οικονομικές δυνατότητες και είναι πολύ μεγάλη η ανάγκη της κοινωνίας. Το ένα ζήτημα είναι η λεγόμενη βιομηχανική κάνναβη, η οποία σχεδόν παντού στον κόσμο είναι νόμιμη, υπάρχουν πολύ καλές αποδόσεις και πολύ καλές εφαρμογές σε μονωτικά κτιρίων, σε υφάσματα” είπε μεταξύ άλλων αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ και σημείωσε:

“Άλλο πράγμα είναι η αποποινικοποίηση των φαρμακευτικών ουσιών. Δεν μιλάμε για τη φούντα μη το ευτελίζουμε, εδώ μιλάμε για καλλιέργειες εκτεταμένες δύο φυτών, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με φούντες και με άλλα πράγματα. Μιλάμε για τη βιομηχανική κάνναβη, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις πρώτες καλλιέργειες και είναι ένα φυτό το οποίο έχει τεράστιες εφαρμογές και πολύ μεγάλη προστιθέμενη αξία παγκόσμια. Από την άλλη μεριά, μιλάμε για την επένδυση στην Ελλάδα μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών”.

Αναφερόμενος στη δήλωση του στον Realafm 97,8 ότι μπορεί κάποιος για ιδιόχρηση να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι “δεν αφορά την κυβέρνηση, αφορά τη θέση των Οικολόγων Πράσινων για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Δεν είναι θέμα νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης. Εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι ξέρουμε ότι εάν αποποινικοποιηθεί η ιδιόχρηση θα γλυτώσουμε από ένα παρακύκλωμα το οποίο βγάζει αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους στον δρόμο… Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων, η οποία το τονίζω δεν είναι μέσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που η κυβέρνηση έχει στο άμεσο μέλλον, είναι επιτέλους οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα είτε σε ουσίες όπως είναι οι οπιούχες, να μπορούν να τις παίρνουν σε ένα νοσοκομείο με φαρμακευτική συνταγή και να μην έχουμε αυτή την αθλιότητα στους δρόμους. Από την άλλη μεριά, για ουσίες οι οποίες δεν είναι εξαρτησιογόνες, όπως είναι το χασίς – η φούντα, να μπορούν οι άνθρωποι με ελεγχόμενο τρόπο από την Πολιτεία να έχουν ιδιοπαραγωγή και να μην πέφτουν έρμαια των εμπόρων. Το παράβολο ήταν ένα παράδειγμα το οποίο έθεσε, μην το δέσουμε, δεν υπάρχει μελέτη”.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.