Quantcast
Το "μενού" της συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γερουσιαστή Ντέρμπιν - enikonomia.gr
share

Το “μενού” της συζήτησης μεταξύ του πρωθυπουργού και του Γερουσιαστή Ντέρμπιν

δημοσιεύτηκε:

Επενδύσεις, στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αμερικανικό ενδιαφέρον για την ενέργεια αλλά και περιφερειακές εξελίξεις είχε το “μενού” της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γερουσιαστή Ντικ Ντέρμπιν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη στήριξη που είχε η Ελλάδα το 2015 από τις ΗΠΑ και η οποία σήμερα είναι ακόμα πιο ισχυρή στην πορεία ανάκαμψης της Ελλάδας. Σε αυτό τον τομέα είναι ιδιαίτερα σημαντικός ο ρόλος της Γερουσίας των ΗΠΑ, γεγονός που, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, αποτυπώθηκε στη συνάντηση με τον Γερουσιαστή Ντέρμπιν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε συζήτηση για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται εκτενώς στην αναπτυξιακή πορεία στην οποία βρίσκεται πλέον η χώρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γερουσιαστής του Ιλινόι τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη να υπάρξουν αμερικανικές επενδύσεις, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για γεωπολιτικούς.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην περιοχή, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση στα θέματα που αφορούν στην ενέργεια, με δεδομένο το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς.

Τέλος, τονίστηκε ότι το Σικάγο ήταν μια πόλη που ξεπέρασε δυσκολίες του παρελθόντος, καταφέρνοντας να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, επομένως υπάρχουν πολλά που μπορεί να πάρει η Ελλάδα από αυτό το παράδειγμα.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.