Quantcast
Κατρούγκαλος: Στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας η Αίγυπτος - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας η Αίγυπτος

δημοσιεύτηκε:

Η προετοιμασία της επόμενης Τριμερούς Διάσκεψης Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου και Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στις 21 Νοεμβρίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Ιχάμπ Νασρ.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Κατρούγκαλου στην Αίγυπτο, συζητήθηκαν επίσης θέματα διμερούς οικονομικού ενδιαφέροντος, με έμφαση στον τουρισμό, την ενέργεια και τη δραστηριοποίηση ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών στα αναπτυξιακά σχέδια της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κατά τη διήμερη επίσκεψη του στην Αίγυπτο επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας τον οποίο και οι δύο χώρες αποδίδουν στη συνεργασία τους.

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κατρούγκαλος εγκαινίασε χθες, μαζί με τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, τα 14α Καφάβεια, με εικαστική έκθεση της ‘Αννας Φιλίνη και συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο το Β.’


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.