Quantcast
Και οι εφοριακοί λένε όχι στην αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Και οι εφοριακοί λένε όχι στην αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Με εξώδικο απαντούν οι εφοριακοί στο σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αντιδρώντας στην αξιολόγησή τους.
Αυτοί που έχουν αναλάβει τον κρίσιμο και δύσκολο ρόλο του ελέγχου των πολιτών αντιδρούν στην αξιολόγησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΟΕ-ΔΟΥ απέστειλε χθες εξώδικο στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, στο οποίο τονίζουν ότι ξεκινούν απεργία-αποχή διαρκείας όλοι οι υπάλληλοι της ΑΑΔΕ από κάθε είδους διαδικασία αξιολόγησης. Στο εξώδικο αναφέρουν επίσης ότι το σχέδιο της ΑΑΔΕ δεν εξηγεί την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των υπαλλήλων και παραβιάζει τις γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εφοριακοί, όπως φαίνεται, συντάσσονται με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων απέχοντας από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Ωστόσο, δεν προκύπτει από το εξώδικο ότι θα κλείσουν τις εφορίες σε μία πραγματικά κρίσιμη περίοδο για τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αξιολόγησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μπόνους για τους καλούς υπαλλήλους που επιτυγχάνουν τους στόχους και κινητικότητα για όσους κρίνονται ανεπαρκείς να δουλέψουν στη φορολογική διοίκηση. Με βάση τον ιδρυτικό της νόμο η ΑΑΔΕ στο τέλος του έτους πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας όλων των εργαζομένων.

Με τον έλεγχο καταλληλότητας, θα εξετασθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άσκηση των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας. Στην περίπτωση που υπάρξουν κάποιες περιπτώσεις που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, και αφού αναζητηθούν άλλες θέσεις εργασίας εντός της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με το υπουργείο, θα αναζητηθεί άλλη θέση στο Δημόσιο.

Επίσης, οι επαγγελματικές και επιχειρησιακές ικανότητες, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο τις τεχνικές γνώσεις και την εμπειρία που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας, καθώς και οι διοικητικές ικανότητες αποτελούν βασικά στοιχεία της αξιολόγησης των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ.

Έντυπη

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.