Quantcast
Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα το 2018 - enikonomia.gr
share

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα το 2018

δημοσιεύτηκε:

Τα σχέδια του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) για την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, πιθανότατα μέσα στο 2018 αποκάλυψε ο πρόεδρός του, Κώστας Αμπατζάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο ίδιος σημείωσε παρόλ’ αυτά ότι δεν μπορεί να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του, καθώς επείγει να προχωρήσει πρώτα η υλοποίηση δύο φάσεων του όλου εγχειρήματος των συγκοινωνιών που θα αλλάξει τον “χάρτη” της πόλης.

«Δεν είναι ώριμο να δώσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, εκτιμάμε (ότι θα γίνει) μέσα στο 2018, θέλουμε να είμαστε συνεπείς και πιο συνεπείς θα είμαστε το επόμενο διάστημα, καθώς στήνουμε έναν δημόσιο φορέα, μία ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου από το μηδέν, είναι διαδικασία που θα απαιτήσει χρόνο» τόνισε και σχολίασε: «Το συγκοινωνιακό έργο πρέπει να το υλοποιήσουμε γιατί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης έχει κουραστεί πολύ». «Μεσοπρόθεσμα, μετά από τις δύο φάσεις που προηγούνται, έχουμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για το οποίο έχουμε συστήσει ήδη εντός του ΟΣΕΘ ομάδα εργασίας και υπάρχει υλικό για αυτό. Είμαστε τυχεροί γιατί υπάρχει ήδη ο ΟΑΣΑ που θα μας μεταφέρει τεχνογνωσία» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ ανέπτυξε τα δύο στάδια που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης και επισήμανε ότι ο νέος συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης είναι θέμα απόλυτης προτεραιότητας της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τον ανασχεδιασμό του υφιστάμενου συγκοινωνιακού χάρτη, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει έναν ολιστικό σχεδιασμό που θα συνδέει τα δύο μέσα, λεωφορεία και μετρό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.