Quantcast
ΝΔ: Στις "καλένδες" η αποζημίωση των αλιέων της Αττικής - enikonomia.gr
share

ΝΔ: Στις “καλένδες” η αποζημίωση των αλιέων της Αττικής

δημοσιεύτηκε:

H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, αναφορικά με το ζήτημα της αποζημίωσης των αλιέων της Αττικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαράντα ημέρες έχουν περάσει από το ναυάγιο στη Σαλαμίνα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου παραπέμπει στις “καλένδες” τη διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αλιέων».

Ολόκληρη η δήλωση της κα Αραμπατζή είναι η εξής:

«Σαράντα ημέρες έχουν περάσει από το ναυάγιο στη Σαλαμίνα και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου παραπέμπει στις “καλένδες” τη διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αλιέων.

O Υπουργός, o οποίος δεν διακρίνεται ούτως ή άλλως για την ικανότητά του στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί, από το βήμα της Βουλής, ότι θα εξαρτηθεί η ίδρυση του σχετικού Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Ε.Ε. για τις αποζημιώσεις, από τη συγκρότηση συνδικαλιστικού οργάνου των αλιέων και από την ψήφιση του – υπό διαβούλευση ακόμη – νομοσχεδίου για τον αγροτικό συνδικαλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία κατάφερε το 2002, σε ανάλογη περίπτωση, να εξασφαλίσει, εντός ενός μηνός, 117.000.000 ευρώ από το Ταμείο Αλιείας και Θάλασσας, 8.600.000 από το Ταμείο Αλληλεγγύης και 84.200.000 πρόσθετα κονδύλια από το Ταμείο Συνοχής.

Στην Ελλάδα, αντιθέτως, ο αρμόδιος Yπουργός απουσίασε ακόμη και από το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.

Τη στιγμή που εκατοντάδες αλιείς πλήττονται οικονομικά από αυτή την πρωτοφανή για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό, ο αρμόδιος Υπουργός κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.