Quantcast
Τσίπρας σε υπουργούς: Τελειώνετε γρήγορα με την αξιολόγηση - enikonomia.gr
share

Τσίπρας σε υπουργούς: Τελειώνετε γρήγορα με την αξιολόγηση

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

«Τελειώνετε γρήγορα με την αξιολόγηση», ήταν το μήνυμα που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου, το Σάββατο, με υπουργούς που συμμετέχουν στις συζητήσεις με τους θεσμούς, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γιώργος Σταθάκης, η Όλγα Γεροβασίλη,ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Σταύρος Κοντονής και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Πολιτικά, ως πλέον δύσκολα σημεία εκτιμώνται η πώληση των λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ, η μείωση της συμμετοχής της ΔΕΣΦΑ στην αγορά φυσικού αερίου, ο διαγωνισμός για τον ορισμό των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων, οι οποίοι δεν θα διορίζονται πλέον από τις κυβερνήσεις, αλλά και ο «εξορθολογισμός» των επιδομάτων.



Το οικονομικό επιτελείο ενημέρωσε στη σύσκεψη στο Μαξίμου ότι καμία πλευρά των θεσμών δεν έθεσε θέμα λήψης νέων μέτρων, αν και αποδέχεται τις αποκλίσεις στα έσοδα για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που ωστόσο -όπως τονίστηκε- στην παρούσα φάση υπερκαλύπτονται από τα έσοδα του ΕΦΚΑ.


Την επόμενη Δευτέρα η Eurostat θα δημοσιεύσει τις οριστικές εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 και στις 9 Νοεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις νεότερες προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης.

Την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του EWG, θα κριθεί εάν θα εκταμιευτεί ή θα χαθεί η υποδόση των 800 εκατομμυρίων ευρώ, με την κυβέρνηση να επιταχύνει τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Υπενθυμίζεται ότι η υποδόση είναι διαθέσιμη έως το τέλος Οκτωβρίου.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.