Quantcast
Σπίρτζης: Οι χάρτινες κάρτες θα ισχύουν έως τις 5 και 15 Νοεμβρίου - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης: Οι χάρτινες κάρτες θα ισχύουν έως τις 5 και 15 Νοεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Με τις χάρτινες κάρτες που ήδη διαθέτουν -και με τα κουπόνια του Οκτωβρίου- θα μπορούν να ταξιδεύουν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας όσοι δεν προλάβουν να εκδώσουν τις νέες προσωποποιημένες κάρτες στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ έως τις 5 Νοεμβρίου και όσοι έχουν καταθέσει ανοιχτούς φακέλους στα εκδοτήρια και δεν έχουν λάβει τη νέα τους κάρτα έως τις 15 Νοεμβρίου.

“Οι χάρτινες κάρτες θα ισχύουν έως τις 5 και 15 Νοεμβρίου για όσους δεν προλάβουν να εκδώσουν τις νέες προσωποποιημένες κάρτες στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ή με την κατάθεση ανοιχτών φακέλων στα εκδοτήρια” δηλώνει ο Χρήστος Σπίρτζης στον Real.gr και διαβεβαιώνει πως “δεν αλλάζει η τιμή κανενός προϊόντος, δεν θα υπάρξει αύξηση ούτε στα εισιτήρια, ούτε στις κάρτες”.

Ο υπουργός Μεταφορών, συνομιλώντας με τον Real.gr, προβαίνει στην εκτίμηση πως “η απώλεια εσόδων από τα πλαστά εισιτήρια και (κυρίως) τις πλαστές κάρτες είναι μεγαλύτερη από την απώλεια εσόδων από όσους δεν χτυπούν εισιτήρια” και προειδοποιεί πως “δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στα κυκλώματα που επιδιώκουν να σαμποτάρουν το “ηλεκτρονικό εισιτήριο”.

Μείωση -προσεχώς- σε εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μάλιστα, υπόσχεται “μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική” από τα οφέλη που θα προκύψουν από το ηλεκτρονικό εισιτήριο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπό προϋποθέσεις θα μειωθεί προσεχώς το εισιτήριο ή η τιμή της κάρτας σε εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

Μέρος από τα οφέλη που εκτιμάται επίσης ότι θα προκύψουν από το ηλεκτρονικό εισιτήριο προγραμματίζεται να χρησιμοποιούν ως μια από τις πηγές χρηματοδότησης για ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων της πρωτεύουσας.

Κοινή κάρτα και με ΟΑΣΘ και για είσοδο στα μουσεία

Η ηλεκτρονική κάρτα που εκδίδεται για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, όπως πληροφορείται ο Real.gr, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον και για τον ΟΑΣΘ, τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης δηλαδή.

Ο υπουργός Μεταφορών, επίσης, έχει ζητήσει από τη συνάδελφό του επί του Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και οι ηλεκτρονικές κάρτες της ΣΤΑΣΥ θα χρησιμοποιούνται και για είσοδο σε μουσείο, με προοπτικές να χρησιμοποιούνται και σε άλλες συναλλαγές των τουριστών.

“Το σύνθημά μας είναι ¨μια κάρτα παντού¨” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Χρ. Σπίρτζης στον Real.gr, ενώ παράλληλα ζητά “για μια ακόμα φορά”, όπως λέει, “συγγνώμη από τα καταναλωτικό κοινό για την ταλαιπωρία”. “Ταλαιπωρία που όμως θα είναι μόνο για μια φορά”, όπως διαβεβαιώνει…

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.