Quantcast
Μήνυμα Τσίπρα για αξιολόγηση: «Να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός, να μην πιστεύουμε ότι όλα τέλειωσαν» - enikonomia.gr
share

Μήνυμα Τσίπρα για αξιολόγηση: «Να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός, να μην πιστεύουμε ότι όλα τέλειωσαν»

δημοσιεύτηκε:

Του Βασίλη Σκουρή

Σαφές μήνυμα στους υπουργούς όχι απλώς να μην χαλαρώσουν μετά την αποχώρηση των θεσμών και το «λάιτ» πρώτο μέρος της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και να εντείνουν τις προσπάθειές τους αποστέλλει ο πρωθυπουργός.

«Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, να μην πιστέψουμε ότι όλα τελείωσαν» προειδοποιεί χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι μετά την «χαλαρή» στάση των θεσμών κατά την πρώτη κάθοδό τους στην Αθήνα όλα πλέον εξαρτώνται για το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός των προγραμματισμένων χρονικών ορίων από την αποτελεσματικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Προς το σκοπό αυτό άλλωστε εργάζονται τόσο το οικονομικό επιτελείο, όσο και τα δυο στελέχη που έχουν αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Επικρατείας Δημήτρης Λιάκος και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, χωρίς μάλιστα νέα μέτρα, ενώ θα αφήσει και αιχμές για την αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ από τις 10 το πρωί συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί το ανώτερο όργανο συντονισμού μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθούν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, το προσφυγικό και τα κομματικά μέσα.

Υπογραμμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν στο παρασκήνιο διαμαρτυρίες, κυρίως από στελέχη των «53», ότι αγνοούνται τα κομματικά όργανα και ότι οι κρίσιμες αποφάσεις λαμβάνονται σε κλειστό κύκλο.

Επίσης υπάρχουν ενστάσεις από μέρος κομματικών στελεχών για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, καθώς –κυρίως- για το προσφυγικό, με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα να δέχεται σφοδρά πυρά από την λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η συζήτηση για τα κομματικά μέσα, κυρίως όσον αφορά στην προοπτική και τις αλλαγές στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αλλά και στην εφημερίδα «Αυγή».

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.