Quantcast
Η Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Τραμπουκισμός συνδικαλιστών για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας - enikonomia.gr
share

Η Γεροβασίλη στον Realfm 97,8: Τραμπουκισμός συνδικαλιστών για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο υπουργείο Εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείσα τι περιλαμβάνει η τρίτη αξιολόγηση που αφορά το Δημόσιο και τους δημοσίους υπαλλήλους η κ. Γεροβασίλη απάντησε μεταξύ άλλων ότι “αυτά τα οποία περιλαμβάνονται αυτή την εποχή στη συζήτηση είναι τα στάδια της μεταρρύθμισης την οποία έχουμε ξεκινήσει και εφαρμόζουμε από πέρσι. Δηλαδή, από την ώρα που νομοθετήσαμε αυτό το μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το καλοκαίρι το παρουσιάσαμε ολόκληρο και σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία εκκίνησης βασικών παραμέτρων αυτής της μεταρρύθμισης που είναι η αξιολόγηση των υπαλλήλων, δομών, τα καινούργια ψηφιακά οργανογράμματα τα οποία είναι προαπαιτούμενα για την έναρξη της κινητικότητας, η κινητικότητα και βεβαίως οι κρίσεις στο Δημόσιο, οι οποίες και αυτές έχουν ξεκινήσει από το επίπεδο γενικών διευθυντών. Τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθούν και οι θέσεις των γενικών διευθυντών που δεν ήταν στον πρώτο κύκλο”.

Σχετικά με την εγκύκλιο που οποία δίνει 48ωρη προθεσμία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο σε θέσεις που υπάγονται στα υπουργεία, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “η αξιολόγηση βρήκε μεγάλη αντίσταση. Είχε κηρυχθεί αποχή, εκ μέρους και της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ, από τον Φεβρουάριο, όταν βγήκε η πρώτη εγκύκλιος για την έναρξη της αξιολόγησης… Οι τελευταίες ημερομηνίες που είχαμε δώσει έληξαν στις 23 του μηνός για την αξιολόγηση. Έχουμε στείλει την εγκύκλιο προκειμένου να μας στείλουν όλοι οι φορείς του Δημοσίου τα στοιχεία τους. Δεν μπορεί κάποια υπηρεσία να μη στείλει τα στοιχεία στο υπουργείο όταν τα ζητάει και ούτε έχουν αναφερθεί τέτοια φαινόμενα ποτέ” και πρόσθεσε:

“Εμείς έχουμε μία εικόνα των υπαλλήλων από τα υπουργεία, όπου εάν εξαιρέσουμε το υπουργείο Εργασίας όπου έγινε ένας τραμπουκισμός, δηλαδή συνδικαλιστές τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα και έτσι η αξιολόγηση την ημέρα που εμείς είχαμε στοιχεία ήταν χαμηλά περίπου στο 45% ίσως και 40%… Η εκτίμηση πάντως είναι ότι η αξιολόγηση έγινε σε απολύτως ικανοποιητικό βαθμό, παρά τις αποφάσεις των συνδικαλιστών οργάνων οι εργαζόμενοι δεν υπάκουσαν σε αυτές. Μέχρι πρώτη του μηνός αυτά τα στοιχεία έχουμε ζητήσει να έρθουν στο υπουργείο και θα έρθουν”.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.