Quantcast
Η απάντηση της Γεννηματά μέσω του Realfm 97,8: Όσοι ζητούν την ενοποίηση των Κ.Ο. ΔΗΣΥ-Ποταμιού κάνουν χάρη σε ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ - enikonomia.gr
share

Η απάντηση της Γεννηματά μέσω του Realfm 97,8: Όσοι ζητούν την ενοποίηση των Κ.Ο. ΔΗΣΥ-Ποταμιού κάνουν χάρη σε ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Μήνυμα ότι εγγυάται την ενότητα για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς, και τώρα και μετά τις εκλογές, έστειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Έχω προσπαθήσει να βάλω το πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου στο οποίο πρέπει να κινηθούμε όλοι μας. Αυτή η προεκλογική περίοδος δείχνει και το πώς θα πορευθούμε την επόμενη μέρα. Για εμένα είναι μέσο η ενότητα για να μπορέσει να γίνει ξανά η Κεντροαριστερά ένα πλειοψηφικό ρεύμα. Ένας κατακερματισμένος χώρος, διαλυμένος, με μιζέρια, με εσωστρέφεια δεν μπορεί να δώσει έμπνευση” είπε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

“Είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα και την επόμενη μέρα. Σήμερα αποτελεί κατάκτηση, αλλά δεν ήταν καθόλου αυτονόητο. Έχω ακολουθήσει πιστά ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για να φτάσουμε ως εδώ. Πολλοί απαξίωσαν την πρωτοβουλία μου τα προηγούμενα χρόνια και δεν πίστευαν ότι θα προχωρήσει. Όμως είμαστε σήμερα εδώ και η πρωτοβουλία έχει πάρει σάρκα και οστά. Θα εγγυηθώ την ενότητα και μετά τις εθνικές εκλογές”.

Σχετικά με το θέμα των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “υπάρχει σεβασμός στη δημοκρατική και θεσμική τάξη, σεβασμός στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ψήφισε ΠΟΤΑΜΙ, που ψήφισε Δημοκρατική Συμπαράταξη και έχουμε εντολή για τη συγκεκριμένη θητεία. Όλοι αυτοί που λένε σήμερα ότι θα έπρεπε άμεσα να ενοποιηθούν οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες και όχι απλά να συντονίζονται με δύο φωνές αλλά με κοινή δράση, χάρη κάνουν στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι θα μειωθεί η δυνατότητα μας για αντιπολιτευτική δράση μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή που είναι κρίσιμη περίοδος και πρέπει να ακούγονται οι δύο πρόεδροι, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και να είναι περισσότερος ο χρόνος του ελέγχου που κάνουμε απέναντι στην κυβέρνηση”.

Ερωτηθείσα για τη συζήτηση που γίνεται για την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου η κ. Γεννηματά απάντησε μεταξύ άλλων ότι “το πρόγραμμα στο οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση δεν βγαίνει. Αυτό που προσπαθεί σήμερα να κάνει η κυβέρνηση είναι για άλλη μία φορά να βαπτίσει αλλιώς την πραγματικότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά νονός ο κ. Τσίπρας, μόνο που τον λογαριασμό κάθε φορά τον στέλνει στους πολίτες… Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι τελείως ανίκανη να υλοποιήσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.