Quantcast
Σκουρλέτης: Προσπαθούμε για οριστική λύση στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" ως το 2019 - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: Προσπαθούμε για οριστική λύση στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” ως το 2019

δημοσιεύτηκε:

«Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” έχει παραταθεί για άλλα δύο χρόνια και έχουν εξασφαλιστεί τα λεφτά από εθνικούς πόρους για να συνεχιστεί. Μέχρι το 2019 προσπαθούμε με στέρεο και αποτελεσματικό τρόπο να δώσουμε οριστική λύση», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.

Ο κ. Κατσώτης κάλεσε την κυβέρνηση να διασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου.

«Έχουμε απόλυτη συνείδηση των εμποδίων που υπάρχουν. Η πρόθεσή μας είναι σαφής και εκεί θα κινηθούμε. Εμείς, στον σωστό χρόνο, με τον κατάλληλο τρόπο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και της ελληνικής νομοθεσίας, θα δώσουμε λύση που δεν θα καταπέσει, για να σταματήσει η εργασιακή ανασφάλεια» αντέτεινε ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για εφήμερες λύσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κοροϊδεύει τάζοντας λαγούς με πετραχήλια όταν το επιτρέψει ο πάπας», προσθέτοντας ότι με την τρίτη αξιολόγηση θέλει να βάλει τα εργασιακά δικαιώματα στον γύψο.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα από τις μικρές ρωγμές του περιοριστικού πλαισίου που υπάρχει, να κερδίζει πράγματα. Θέλουμε λύση που δεν θα καταπέσει» ανταπάντησε ο κ. Σκουρλέτης. «Παραμένουμε αταλάντευτοι στη θέση μας ότι πρέπει να τερματιστεί το καθεστώς ανασφάλειας στους εργαζόμενους. Δεν μας ενοχλούν οι κινητοποιήσεις τους γιατί ο διάλογος με τους φορείς είναι στη δικιά μας αντίληψη και κουλτούρα» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.


Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.