Quantcast
Μπάρκας στον Realfm 97,8: Φορολογήσαμε παραπάνω τη μεσαία τάξη για να υπερασπιστούμε κοινωνικές ομάδες που ήταν στο περιθώριο - enikonomia.gr
share

Μπάρκας στον Realfm 97,8: Φορολογήσαμε παραπάνω τη μεσαία τάξη για να υπερασπιστούμε κοινωνικές ομάδες που ήταν στο περιθώριο

δημοσιεύτηκε:

Στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε μια κοινωνία η οποία βρισκόταν στην πλειοψηφία της σε ακραία φτώχεια λόγω των πολιτικών που ασκούνταν το προηγούμενο διάστημα. Εμείς αυτό ως στρατηγική μας, ως πολιτική μας, ως θεωρητική μας αντίληψη, αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να ανακόψουμε και να μεταφέρουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρισκόντουσαν σε ακραία φτώχεια και στα όρια της ακραίας φτώχειας, σε παραπάνω επίπεδο. Αυτό που έκανε αυτή η κυβέρνηση ως στρατηγική και ως πολιτική αντίληψη είναι να ανακόψει αυτό το κλίμα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάρκας και πρόσθεσε:

“Η στρατηγική της Αριστεράς είναι όχι να φτωχύνει παραπάνω την κοινωνία, αλλά να μπορέσει να δώσει σε μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας περισσότερα… Αυτό που εμείς λέμε, ήταν ότι είχαμε να διαχειριστούμε ένα χάος και είχαμε να διαχειριστούμε μία κοινωνία η οποία ζούσε σε ακραία φτώχεια. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε και το πετύχαμε είναι να ανακόψουμε αυτή την πορεία και να δώσουμε μία ανάσα σε αυτούς… Είναι προτεραιότητα της δικής μας κυβέρνησης να υπερασπιστούμε αυτούς οι οποίοι ζουν σε ακραία φτώχεια. Βεβαίως και φορολογήθηκαν τα μεσαία στρώματα και είναι στόχος μας από εδώ και πέρα, τα επόμενα δύο χρόνια, να μειώσουμε τις επιβαρύνσεις της μεσαίας τάξης… Εμείς φορολογήσαμε παραπάνω τη μεσαία τάξη για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε κοινωνικές ομάδες που ήταν στο περιθώριο, όμως τώρα θα δουλέψουμε και για τη μεσαία τάξη”.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.