Quantcast
FAZ: Γιατί «επιμένει» η νεανική ανεργία και στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

FAZ: Γιατί «επιμένει» η νεανική ανεργία και στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Περί νεανικής ανεργίας ο λόγος σε δημοσίευμα της σημερινής Frankfurter Allgemeine Zeitung, ένα θέμα που απασχολεί πολύ την Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος φιλοξενεί έναν επώνυμο οικονομολόγο ερευνητή, τον Καρλ Μπρένκε, από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών του Βερολίνου, ο οποίος υποστηρίζει ότι το ποσοστό νεανικής ανεργίας έχει μειωθεί, όχι όμως λόγω των κοινοτικών προγραμμάτων από τις Βρυξέλλες, αλλά λόγω της δημογραφικής εξέλιξης, δεδομένου ότι στην Ευρώπη υπάρχουν όλο και λιγότεροι νέοι, άρα και λιγότερη ανεργία.

«Εκτός αυτού καταγράφεται και μικρότερη συμμετοχή αυτής της ηλικιακής ομάδας στην αγορά εργασίας», επισημαίνει το άρθρο. «Λόγω της δύσκολης κατάστασης πολλοί νέοι συνεχίζουν τις σπουδές τους ή την μαθητεία τους ή χρησιμοποιούν άλλους δρόμους για να παραμείνουν στο σύστημα εκπαίδευσης. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στις χώρες της νότιας Ευρώπης…Τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν τη θέση του Καρλ Μπρένκε» σημειώνεται στο άρθρο. «Στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου η νεανική ανεργία στην Ελλάδα παρέμεινε στο 44%, στην Ισπανία γύρω στο 40% και την Ιταλία στο 35%. Εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι ότι στη Γαλλία το ποσοστό παρέμεινε στο 22%, όπως και το 2013».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.