Quantcast
Μητσοτάκης: «Ιδεολογικός καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας» - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: «Ιδεολογικός καθοδηγητής νέας γενιάς τρομοκρατών ο Κουφοντίνας»

δημοσιεύτηκε:

Παρέμβαση από το βήμα της Βουλής πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την 48ωρη άδεια του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν μιλώ μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας αλλά ως σοκαρισμένος πολίτης που παρακολουθεί το μεγαλύτερο τρομοκράτη της χώρας, το πιστόλι της 17Ν να βγαίνει με άδεια από τη φυλακή.

Στην συνέχεια αναρωτήθηκε: «δικαιούται άδεια ο Κουφοντίνας; Εμείς είμαστε υπέρ της λογικής των αδειών υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις. Και αυτό είναι να έχει δείξει μεταμέλεια». Όπως είπε στην περίπτωση Κουφοντίνα αυτό δεν υπάρχει. Μέσα από το δημόσιο λόγο του παραμένει αμετανόητος και λειτουργεί ως ο ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και την χρονική στιγμή όπου ήρθε η χορήγηση άδειας λέγοντας πως έρχεται σε μια στιγμή που στα Εξάρχεια δημιουργείται μια νέα γενιά τρομοκρατών. «Είναι υπαρκτός κίνδυνος για τον οποίο δεν θα πάψουμε να προειδοποιούμε», αναφερόμενος και στον Ρουβίκωνα: «Ξέρετε πώς χαρακτήρισε ο αρχηγός του Ρουβίκωνα τον Κουφοντίνα; Ως «τον μεγαλύτερο Έλληνα επαναστάτη»! Έχουμε τρελαθεί τελείως; Ως πότε θα συνεχίσετε να τους ανέχεστε, να τους χαϊδεύετε, να υποβαθμίζετε τη δράση τους αγνοώντας τους συμβολισμούς πίσω από κάθε πράξη ή λόγο;»

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.